6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları


Peygamberimizin Hayatı Öğretmeni

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 107, 108


4.Ünite Değerlendirme Çalışmaları  Metni Cevapları


6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 107 Cevapları

A Aşağıdaki soruları cevaplayınız.


Soru : 1. Bir mümin neden her zaman Allah’a (c.c.) güvenmelidir? Açıklayınız.


Cevap : Bir Müslüman yaratıcısı olan Allah’a güvenmelidir. Çünkü onu yaratan ve bu bedeni ona verip yaşamasına izin veren Allah’tır. Üzüldüğümüz zaman ondan yardım istemeli sevindiğimiz zaman ona şükretmeliyiz.


Soru : 2. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Allah’a (c.c.) olan güvenini, bir örnek vererek anlatınız.


Cevap : Hz. Ebubekir ve Hz. Muhammed müşriklerden saklanmak için Hira mağarasına geçmişlerdir. Müşriklerin oraya yaklaştığını gören Peygamberimiz Hz. Ebubekir’e korkmamasını Allah’ın onlarla birlikte olduğunu söylemiştir.


Soru : 3. Hz. Muhammed (s.a.v.), İslam’ı insanlara tebliğ ederken ne gibi zorluklarla karşılaşmış ve bu zorlukları nasıl aşmıştır? Söyleyiniz.


Cevap : Hz. Muhammed İslam’ı yayarken birçok zorluklarla karşılaşmıştır. Putlara tapmadığı için zorbalık görmüştür. Dini yayarken pek çok müşrik rahatsız etmiştir. Fakat Muhammed yılmayıp İslam dinini yaymaya devam etmiştir.


Soru : 4. Hz. Peygamber’in (s.a.v.) kararlılığını örneklerle açıklayınız.


Cevap : Peygamber efendimiz dininden vazgeçmesi için birçok imkan sunulmasına rağmen ” Güneşi sağ elime Ay’ı sol elime verseniz de davamdan vazgeçmem” sözü ile kararlılığını göstermiştir.


Soru : 5. Peygamberimizin (s.a.v.), tek başına yola çıktığı tevhit mücadelesinde başarılı olmasında rol oynayan sebepler nelerdir? Sınıfınızda arkadaşlarınızla bu konuyu tartışınız.


Cevap : Kararlı ve sabırlı olması en büyük destekçisi olmuştur.


Soru : 6. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) duaya verdiği önemi, hadislerinden örneklerle anlatınız.


Cevap : “Allah katında duadan daha hayırlı bir şey yoktur.”


Soru : 7. Peygamberimizin (s.a.v.) bildirdiğine göre dua ederken nelere özen göstermeliyiz? Açıklayınız.


Cevap : Allah’ın duamızı kabul edeceğine inanarak dua etmeliyiz.


Soru : 8. Peygamberimiz (s.a.v.) dualarında Allah’tan (c.c.) neler istemiş, nelerden Rabb’ine (c.c.) sığınmıştır? Aşağıya örnekler yazınız.


Cevap : İslam’ı yayarken karşılaştığı zorlukların hafifletilmesini istemiştir. Çevresinde olan insanların doğru yola gelmesini istemiştir.


B Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.


Soru : 9. Aşağıdakilerden hangisi, Peygamberimizin (s.a.v.) su içerken önem vermediği bir husustur?


Cevap : D

A) Besmele çekmek B) Üç yudumda içmek
C) Oturarak içmek D) Sütle karıştırıp içmek


Soru : 10. “Yemeğin …………….., yemekten önce ve sonra elleri yıkamaktadır.” (Ebu Davud, es-Sünen, Et’ime, 11; Tirmizî, Ktabü’ş-Şemâil, s. 200.) hadisinde boş bırakılan bölüm hangi ifade ile tamamlanmalıdır?


Cevap : A

A) Bereketi B) Güzelliği C) Lezzeti D) Tadı


Soru : 11. I. Tembellik II. Gayret III. Dua IV. Tedbir

Yukarıdakilerden kaç tanesi, tevekkülle bağdaştırılamaz?


Cevap : A

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4


6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 108 Cevapları

Soru : 12. I. Yemeğe besmele ile başlamak II. Yemekten sonra şükretmek III. Yemeği sol elle yemek IV. Yemeği önünden yemek

Yukarıdakilerden kaç tanesi, Peygamberimizin (s.a.v.) yemekle ilgili sünnetlerindendir?


Cevap : C

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4


Soru : 13. İnsanın, yapacağı işlerde kendisine düşen görevleri yaparak her türlü tedbiri alıp yeterli ve gerekli çalışmaları en güzel biçimde yerine getirdikten sonra sonucu Allah’tan (c.c.) beklemesine ……….………..denir.

Boşluğa hangi ifade getirilmelidir?


Cevap : B

A) İbadet B) Tevekkül C) Külli irade D) Şükür


C Aşağıdaki şemayı, örneklerden de yararlanarak tamamlayınız.


Cevap :

Peygamberimizi (s.a.v.) örnek alıp azim sahibi olan insan

  • amaçlarına ulaşmak için sabırla çalışır.
  • zorluklar karşısında yılmaz.
  • Allah’a şirk koşmaz
  • İhtiyaç sahiplerine yardım eder
  • hedefleri konusunda hep azimli olur
  • Doğru işlerde ilerler
  • Yetimlerin ve öksüzlerin haklarını savunur.

 

Ders Kitabı Sayfa Aramaları:

,6 sınıf peygamber hayatı tutku yayınları sayfa 106 107 108 cevapları

Ödevini Bulamadıysan ARA

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
Son peygamber olan Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem kur'an-ı Kerim'de birçok ayeti kerimede övgü ile ve sevgi ile anlatılır peygamber efendimiz ve Allahu Teala arasındaki Güven müşriklerden saklandığı bir mağarada Hz Ebubekir ile beraber örümceklerin mağara kapısını örmesi ve güvercinlerin yuva yapması gibi çok güzel bir mucize örnek verilebilmektedir Ayrıca peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem'i bitkin müşrikler öldürmek istedikleri zaman peygamber efendimiz Allah'ın izniyle ayeti kerime okumuş ve görülmez olmuştur. Peygamber efendimizin sallallahu aleyhi ve sellem Allahu Teala'nın izniyle Müslümanlığı yaymış ve allahü teâlânın yardımı ile birçok mücadelelerden sağ Salim çıkmıştır peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem kur'an-ı Kerim'de Allahu Teala onu çağırdı gibi habibim sıfatı onu ne kadar sevdiğini de göstermektedir
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak