6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 173-175-176-177 Cevapları


Türkçe Öğretmeni

İçindekiler

6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Yaşadıklarım ve Düşlediklerim Metni Cevapları Sayfa 173, 174, 175, 176, 177


Yaşadıklarım ve Düşlediklerim Metni Cevapları


6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 173-175-176-177 Cevapları

6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 173 Cevapları

Soru : En beğendiğiniz hikâye ve roman yazarının adını arkadaşlarınızla paylaşınız. Ardından yazarın, eserlerini nasıl yazdığıyla ve yazdıklarının kendi hayatından izler taşıyıp taşımadığıyla ilgili yaptığınız araştırmalardan edindiğiniz bilgileri açıklayınız.


Cevap :
Ömer Seyfettin’ i çok beğeniyorum. Yazdığı kitaplar kendinden ve hayatından izler taşımaktadır. Çünkü yazan insanlar kendi duygu ve düşüncelerini kitaba geçirirler. Bu duyguları aktarırken başka isimler ve hayatlardan bahsetseler bile yine de tam kendilerinden ayrışamazlar.


6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 175 Cevapları

1. Etkinlik


Soru : a) Metinde yer alan anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarını belirleyiniz. Ardından metinden hareketle bu kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin ediniz.


Cevap :
düz duvara tırmanmak : çok yaramazlık yapmak
irdelemek : çok araştırmak
gökyüzüne kement atmak : olmayacak işler yapmak


Soru : b) Anlamını öğrendiğiniz kelime ve kelime gruplarını cümle içinde kullanınız.


Cevap :
düz duvara tırmanmak : Düz duvara tırmanacak neredeyse.
irdelemek : Bu olayı neden bu kadar irdeliyorsun?
gökyüzüne kement atmak : Senin bu yaptığın gökyüzüne kement atmaya benzer.


2. Etkinlik


Soru : Aşağıdaki paragrafta kişilerin, nesnelerin ya da diğer şeylerin yerini belli belirsiz tutan kelimeleri bularak altlarını çiziniz.


Cevap :
“Dün sabah okula geldiğimde ‘Biri seni arıyor.’ dediler. Biraz okulun içinde dolaştım ve beni arayan kişinin kim olduğunu bulmaya çalıştım. Bu arada herkes beni arayan kişinin kim olduğunu merak etmeye başladı.
Arkadaşlarımın birçoğu benimle beraber o kişiyi aramaya başladı. En sonunda okulun içinde yabancı birinin olduğunu fark ettim ve ona ‘Kimi arıyorsunuz?’ dedim. Adam şaşkın bakışlarla ‘Seni arıyorum Oğuz.’ dedi.”


. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 176 Cevapları

3. Etkinlik


Soru : Aşağıdaki kelimeleri belgisiz zamir görevinde kullanarak cümleler oluşturunuz.


Cevap :

  • biri : Biri beni aramış.
  • kimi : Oradakiler kimi soruyor?
  • herkes : Herkesten kastın kim?
  • hepsi : Hepsi iyi insanlar.
  • birkaçı : Birkaçınız benimle gelebilir.
  • bazısı : Bazısı kendini beğenmiş.

4. Etkinlik


Soru : Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri örnekteki gibi uygun zamirlerle tamamlayınız.


Cevap :
Herkes kütüphaneye gitti.
Birkaçımız oyun oynayacağız
Biri. bütün kitapları okudu
Sizler buraya gelin.
Bazı bebekler bu mamayı çok seviyor.


5. Etkinlik


Soru : Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle yanıtlayınız.


1. Yazarın annesi, kızından bahsederken hangi örnekleri kullanmaktadır?


Cevap :  Yazarın annesi, kızından bahsederken “gün olur düz duvara tırmanır, gün olur gökyüzüne kement atar “örneklerini kullanmaktadır.


2. Yazar “gökyüzüne kement atmak” deyimiyle mesleğini neden örtüştürmektedir?


Cevap : Mesleği zor ve imkansız gibi birşeyi talep etmek olduğu için mesleğini  örtüştürmektedir.


3. Yazarın okurları, yazarın eserlerini yazarken yaptığı açıklamayı neden yeterli bulmamaktadır?


Cevap : Yazarın okurları, yazarın eserlerini yazarken yaptığı açıklamayı yazılış aşamasında ve hatta yayımlandıktan sonra olup bitenleri ayrıntılarıyla bilmek istedikleri için yeterli bulmamaktadır.


4. Yazarın anıları, kitaplarına nasıl etki etmiştir?


Cevap : Yazarın anıları, kitapları yazmayı tetiklemiş. Her şeyi sindirip özümsemiş, bileştirerek, bin bir renkli çiçek demetini andıran öykülere, romanlara dönüştürmüş.


5. Yazar Alkatras Cezaevi’ ne gittiğinde neler yaşamıştır?


Cevap : Yazar Alkatras Cezaevi’ ne gittiğinde Alkatras Kuşçusu olarak adlandırılan hükümlüyü görür gibi olmuş.


6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 177 Cevapları

6. Etkinlik


Soru : Metinle ilgili düşüncelerinizi aşağıya yazınız.


Cevap :
Okuduğum metni beğendim çünkü  ; bu bir başarı öyküsü.
Okuduğum metni beğenmedim çünkü ;
Okuduğum metin ; hayat hikayesini anlatarak kendini tanıtmak amacıyla yazılmış


7. Etkinlik


Soru : Öğretmeninizin, çoklu medya ortamından “Yazarlar nasıl yazmaya başlar?” sorusuna cevap olarak belirlediği videoyu izleyiniz. Daha sonra videonun vermek istediği iletiyi arkadaşlarınızla paylaşınız.


Cevap : Bu etkinliği öğretmenizle birlikte sınıfta yapmanız gerekir.


8. Etkinlik


Soru : “Yazar olmak ister miydiniz?” ve “Eğer yazar olmak isteseydiniz hangi türde eserler meydana getirmek isterdiniz?” sorularıyla ilgili duygu ve düşüncelerinizi nedenleriyle arkadaşlarınıza açıklayınız.


Cevap :
Evet, bende yazar olmak isterdim. Bu Dünya’ da belirli bir sonra ayrılacak ve öleceğiz. Öldükten sonra bile hatırlanmak ve eserler bırakarak adımın yaşamasını istiyorum. Hiçbir insan öldükten sonra unutulmak ve yok olmak istemez. Bu istek insanın doğasında olan sonsuzluk istediğidir.
Eğer yazar olsaydım roman ve hikayeler şeklimde kitaplar yazardım. Bu kitapların içerisine hayal dünyamı ve kendi yaşadıklarımı saklar , ümit ve hayal kırıklarımla her romanda yeniden yaşardım. Duygularımı ifade etmenin ve gizli perde arkasından Dünya’ma bu şekilde ışık tutmak isterdim.


9. Etkinlik


Soru : “Ebru, resim, heykel, sinema, tiyatro, edebiyat, müzik vb.” sanat dallarından birini seçiniz. Daha sonra seçtiğiniz sanat dalıyla ilgili bir bilgilendirici metin yazınız.


Cevap :  Müzik ve sinemadan çok hoşlanıyorum ancak ebru da bana çekici ve sakinleştirici geliyor.
Ebru Sanatı İçin Gerekli Malzemeler
Mat ve emici özelliği bulunan, Hamur kağıt,
Kitre adı verilen yapıştırıcı, tekne(içerisine kitre konulup hazırlanır),
Boyalar(oksit sarı, oksit kırmızı, oksit siyah, lahur çivit mavisi en fazla kullanılan renklerdir.)
Teknenin içerisine kitre konulur ve uygun kıvam alana kadar kitre eklenir. Oluşan sıvı ince bir tülbentten süzülerek temizlenir.  Farklı renklerde olan toprak boyalar ezilerek uygun duruma getirilir. Bu şekilde hazırlanmış olan boyalara sığır ödü konularak; 15 gün beklemesi için dinlendirilir. Bekleme işlemi tamamlandıktan sonra sulandırılarak hazır hale getirilir.
Dikkatli bir şekilde fırça yardımıyla boya suyun üzerine damlatılır. Şekil verilerek kağıt tekne üzerine konur ve şeklin kağıda çıkmasıyla işlem tamamlanır. Tek seferde işlemin yapılması nedeniyle özenli olarak yapılması önemlidir. Bu malzemeleri elde ettikten sonra gerisi yapılışı hakkında bilgi sahibi olmak , ders almak veya video izlemeye bağlı kalıyor. Hayal gücü ile birbirinden güzel ebrular yapmak  mümkün.


Gelecek Derse Hazırlık 


1. Kukla sanatıyla ilgili araştırma yapınız ve edindiğiniz bilgileri defterinize kendi ifadelerinizle not alınız.


Cevap :
Kukla, tek aktörlü, üç boyutlu, taklit ve söze, karşılıklı konuşmaya dayalı geleneksel seyirlik bir oyundur. Kukla; bez, tahta, karton benzeri malzemelerden yapılır. Anadolu’da köylüler arasında “bebek, çömce gelin, karaçör” gibi isimlerle yaygındır.
Bilinen bazı kukla oyunları şunlardır; İki Garip Kardeşler, Sahte Esirci, Cinli Yazıcı, Gül ile Fidan, Üvey Anne, İncili Çavuş, Kahyanın Hilesi, Hain Kız, Anadolu Köyünde Düğün v.b. dir. Karagöz ve Hacivat gölge oyunu ama kuklaya benzer bir oyundur.


2. Evdeki malzemelerden yararlanarak bir kukla yapınız.


Cevap : Bu etkinliği ailenizden yardım alarak yapabilirsiniz.



 

Ders Kitabı Sayfa Aramaları:

,,https://www forumsayfacevaplari com/6-sinif-turkce-kitabi-ata-yayincilik-sayfa-173-175-176-177-cevaplari html,
Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 173-175-176-177 Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
Türk tarihi boyunca gelmiş geçmiş en başarılı yazarların başında gelen Ömer Seyfettin gibi başarılı yazarların günümüzde de hala kitaplarının okunuyor olması ve sevilerek kitaplarının satılması ne kadar başarılı bir sanatkar olduğunu gösterir. Ömer Seyfettin gibi birçok başarılı yazar Türk edebiyatıyla yazmış oldukları şiirler ve romanlarda tanınan ve bilinen birimizde de hala ünlü ünlü kurulmuş olan yazarlar arasında yer almış olduğunu söyleyebiliriz.
Mustafa
Ömer Seyfettin Reşat Nuri Gültekin Cemal Süreya ve tarihte gelmiş geçmiş en iyi şairlerin ve yazarların Türk tarihi ve edebiyatına bırakmış oldukları etkinlik etkileri ve güzel eserlerin günümüzde de hala okuyarak anlayabiliyoruz. Kitap okumak insanları farklı dünyalara götürür. Kitap okumanın güzelliğine okuyarak ve adet haline getirerek öğrenebiliriz. Dünya klasikleri de okunacak ve çokça beğenilecek kitaplar arasında yer almaktadır. Beğendiğimiz kitap türlerini okuyarak birçok yazarın yazmış olduğu bu eserlerin ne kadar güzel olduğunu anlayabiliriz.
çok iyi süper çok yardımcı oldu
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    • 15 Kayıtlı Üye
    • Son Üye Mine
    error: Content is protected !!