6. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 58-59 Cevapları Ata Yayıncılık


Turkce Ogretmeni

İçindekiler

6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Bir Dünya Bırakın Dinleme Metni Cevapları Sayfa 58, 59


Bir Dünya Bırakın Dinleme Metni Cevapları


6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 58-59 Cevapları

6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 58 Cevapları

Soru : Barışın sembolleri hakkında yaptığınız araştırma sonucunda edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.


Cevap :
Barışın sembolü; zeytin dalı ve güvercin olarak simgelenir. Tarihte Yunan mitolojisinde Tanrıça Athena’nın simgesi olan ve yarışmalarda birincilere verilen zeytin dalı gümümüzde barışım sembolü olarak kabul edilmiştir.


1. Etkinlik


Soru : Aşağıdaki şiirde yer alan boşlukları dinlediğiniz şiire göre doldurunuz.


Cevap :

Oynaya oynaya gelin çocuklar
El ele, el ele verin çocuklar.
 
Bir vatan bırakın biz çocuklara
Islanmış olmasın göz yaşlarıyla.
 
Bir bahçe bırakın biz çocuklara
Göklerde yer açın uçurtmalara.
 
Oynaya oynaya gelin çocuklar
El ele, el ele verin çocuklar.
 
Bir barış bırakın biz çocuklara
Ulaşsın şarkımız güneşe ve aya.
 
Oynaya oynaya gelin çocuklar
El ele, el ele verin çocuklar.
 
Bir dünya bırakın biz çocuklara
Yazalım üstüne sevgili dünya
 
Oynaya oynaya gelin çocuklar
El ele, el ele verin çocuklar.

2. Etkinlik


Soru : Dinlediğiniz şiirde yer alan anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarının anlamlarını TDK Güncel Türkçe Sözlük’ten bularak aşağıya yazınız.


Cevap :
El Ele Vermek; bir konuda güçlerini birleştirmek, işbirliği yapmak.
Gözyaşlarıyla ıslanmış olmamak; İçerisinde kötülüklerin olmadığı bir Dünya


6. Sınıf Türkçe Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 59 Cevapları

3. Etkinlik


Soru : Aşağıdaki soruları dinlediğiniz şiirden hareketle yanıtlayınız.


1. Şairin “Bir dünya bırakın.” şeklinde hitap ettiği kim olabilir? Belirtiniz.


Cevap :
Şairin “Bir dünya bırakın.” şeklinde hitap ettiği büyükler yani insanlardır.


2. Şiirin ana duygusu nedir? Arkadaşlarınızla paylaşınız.


Cevap :
Şiirin ana duygusu; çocukların hakları ve güzel bir hayatta yaşama haklarıdır.


3. Okuduğunuz şiir çocuk şarkıları sözlü yarışmasında birinci olmuş ve bestelenmiştir. Bu şekilde bestelenmiş şiirler biliyor musunuz? Bildiğiniz şiirlerden birini defterinize yazınız.


Cevap :
Sertab Erener’in şarkısı ve şairi Yahya Kemal Beyatlı ‘ dır. Başka birçok isim tarafından da seslendirilmiştir.
Şarkı Sözleri
Artık demir almak günü gelmişse zamandan
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan
Hiç yolcusu yokmuş gibi alır yol
Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol
Birçok giden memnun ki yerinden
Çok seneler geçti çok seneler geçti
Dönen yok seferinden
Biçare Gönüller
Ne giden son gemidir bu
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu
Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler
Bilmez ki, giden sevgililer dönmeyecekler
Birçok giden memnun ki yerinden
Çok seneler geçti çok seneler geçti
Dönen yok seferinden


4. Etkinlik


Soru : Şiirle ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.


Cevap :
Bu şiiri çok sevdim. Çocuklar çok masum ve çok iyi bir Dünya hak ediyorlar. Bu masumiyetlerini kaybetmemeleri için onların hakkı olan temiz bir Dünya ‘ yı onlara bırakmak zorundayız.


5. Etkinlik


Soru : Aşağıdaki görsellerin sizde uyandırdığı duygu ve düşüncelerle ilgili üç dakikalık hazırlıksız bir konuşma yapınız.


“6. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 58-59 Cevapları Ata Yayıncılık”


Cevap :
Değerli öğretmenim ve sevgili arkadaşlarım; Çocukların içerisinde kin, nefret gibi duygular olmadığı gibi gördükleri diğer insanları küçümsemez ve bağırlarına basarlar. Bu yüzdendir ki çok masumdurlar. Onların bu güzel duyguları desteklenmeli ve devamı sağlanmalıdır. Diğer resimde ise çocuklarla oynayan bir yetişkin


6. Etkinlik


Soru : Aşağıya barış temalı bir şiir yazınız ve şiirinize uygun bir başlık belirleyiniz.


Cevap :
BARIŞ DEMEK NE DEMEK
Barış demek huzurla,
Elele olmak demek.
Beyaz güvercinleri,
Dünya’ ya salmak demek.

Gelin barış olalım,
Dünya ‘ da var olalım,
Tertemiz evlatlara,
Temiz kapı açalım.

Barış demek güvende,
Yaşamak , canlanmak demek.
En güçlü olmak demek,
Huzurla dolmak demek.


6. Etkinlik


1. Millî Mücadele Dönemi’nde yapılan fedakârlıklar ile ilgili araştırma yapınız. Araştırma sonucu edindiğiniz bilgileri kendi cümlelerinizle defterinize not alınız.


Cevap :
Millî Mücadele Dönemi’nde askerlerimizin çok az bazen aç kalarak savaşa devam ettiklerini, kadınların onlara mermi taşımak için elindeki bütün mallarını feda ettiklerini, karda yalın ayak cepheye mermi taşıyan ve savaşanları , gözünü kırpmadan şehit olan genç denen çocukları okudum. Bu çok etkileyiciydi.


2. Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı anılarından birini öğreniniz.


Cevap
TÜRK ORDULARI BAŞKUMANDANIYIM
Afyonkarahisar’ın hatlarının çözülmesi sonunda birkaç Yunanlı tutsak, gece vaktinde Atatürk ’ün çadırına getirilmişti. Bunlardan birisi, Selanik’ten gelmişti. Yüz, kendisine yabancı gelmediğinden ve üniformasında da hiçbir bellilik görmediğinden sordu;
– Binbaşı mısınız?
– Hayır.
– Albay mı?
– Hayır.
– Korgeneral mi?
– Hayır.
– Peki nesiniz?
– Ben Mareşal ve Türk Orduları Başkomutanıyım! Şaşkınlıktan ağzı açık kalan Yunanlı kekeledi:
– Bir başkomutanın savaş hattına bu kadar yakın yerlerde dolaşması işitilmiş değil de!..



 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

6. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 58-59 Cevapları Ata Yayıncılık

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
Türk askerleri Türk milleti ve Türk komutanları başlatılan bir milli mücadelede ön saflarda savaşan Türk toplumunu kurtarmak için elinden gelen tüm fedakarlığı yapmaktan asla katılmayacaklarını bilmeliyiz. Türk askerleri iman gücü vatanlarını olan sevgisi ile gelmiş geçmiş en güzel milli mücadelede simgeleyen bir millettir. Türk toplumu vatan topraklarını kıymetini iyi bilir bağımsızlığını simgeleyen Türk bayrağını ve İstiklal marşı'nı götte dalgalandırmak için elinden gelen tüm mücadeleyi vermekten asla kaçırmaz.
Fadile baltacı
Ben bayıldım aslında tenis canı  ❤️❤️❤️  
Mustafa
Dünyada barışın olması savaşın hiç olmaması elbette ki insanların güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamalarına hak ve özgürlüklerine yeterince almalarına ortam hazırlar. Barış mutluluk güzellik geçirir. Barış'ın olmadığı savaşın daim olduğu bölgelerde çocuklar insanlar huzurlu yaşayamaz ve çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalabilir. Barış bir dünyada insanların isteyeceği en güzel olanaktır. Çünkü Barış güzelliği mutluluğu ve esenliği getirir. Bir insanın oturmuş olduğu vatan topraklarında bağımsız bir şekilde özgürce yaşaması sağlık eğitim barınma beslenme gibi temel ihtiyaçlarını zorluk çekmeden karşılaması ve savaşın olmadığı huzur da ortamda yetişmesi elbette ki en güzel olanlardan biri olarak sayılmaktadır.
İsmim yok
Bencede yani 0ek iyi değil ama idare eder bence neyse yinede o kadar yapmışlar emek var ben emoji olarak bu emoji güzel
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    error: Content is protected !!