7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 103-104. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 103-104. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları


Peygamberimizin Hayatı Öğretmeni

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 4. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 103, 104


4.Ünite Sonu Değerlendirme Metni Cevapları


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 103 Cevapları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.


Soru : 1. Niçin ibadet ederiz? Açıklayınız.


Cevap : Allah bizi yaratandır. Ona şükürlerimizi sunabilmek ve ona inandığımızı göstermek için ibadet yapmamız gerekmketedir.


Soru : 2. Peygamberimizin (s.a.v.) ibadet anlayışı nasıldı? Anlatınız


Cevap : Peygamber efendimiz farz ibadetleri yapar ve nafile ibadetlere yönelirdi.


Soru : 3. Peygamberimizin (s.a.v.) oruç ibadetine verdiği önemi anlatınız.


Cevap : Ramazan orucu farz kılınmadan önce peygamber efendimiz Muharrem orucunu tutardı. Peygamber efendimiz hadislerinde de oruca önem verdiğini göstermektedir.


Soru : 4. Peygamberimiz (s.a.v.) giyim kuşam konusunda nelere dikkat etmiştir? Onun bu konudaki ölçüleri nelerdir? Bilgi veriniz.


Cevap : Gösterişten uzak, bol kıyafetleri ve çok kaliteli olmayan kıyafetleri tercih etmiştir.


Soru : 5. Peygamberimizin (s.a.v.) insanlara karşı hilm sahibi olmasıyla ilgili örnekler veriniz.


Cevap : Peygamber efendimiz her zaman insanlara karşı iyi olmuştur. Kendine kaba konuşup davranan kişilere bile hoş görüyle yaklaşırdı.


Soru : 6. I. Muharrem orucu
II. Şevval orucu
III. Ramazan orucu
IV. Pazartesi-perşembe orucu
Yukarıdaki oruçlardan kaç tanesi nafile oruçtur?


Cevap : C

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4


Soru : 7. Peygamberimizin (s.a.v.) günlük hayatı konusunda aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Cevap : C

A. Karşılaştığı insanlara selam verirdi.
B. Aile fertleriyle yardımlaşmaya özen gösterirdi.
C. Günün tamamını kendi işlerine ayırırdı.
D. Temiz ve sade giyinmeye önem verirdi.


C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.


Cevap :

8. Peygamberimiz (s.a.v.), ramazan orucundan sonra en faziletli orucun Muharrem ayında tutulan oruç olduğunu bildirmiştir.


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 104 Cevapları

Cevap :

9. Nezaket  başkalarına karşı saygılı ve incelikle davranma, naziklik, zarafet anlamlarına gelir.
10. Gücü kuvveti yerinde olan birinin, öfke anında haklı olduğu hâlde karşısındakini cezalandırmak yerine onu bağışlayıp affetmesi hilm kavramı ile ifade edilir.
11. Rıfk bir Müslüman’da olması gereken incelik, naziklik, yumuşak huyluluk ve ki barlık gibi ahlaki özellikleri ifade eder.


Soru : 12. Peygamberimizi (s.a.v.) örnek alan bir Müslüman, insanlara nezaketini ve saygısını hangi davranışlarla gösterebilir? Aşağıdaki şemaya örnekler yazınız.


Cevap :

Peygamberimizi (s.a.v.) örnek alan bir Müslüman;

  • İbadetlerini yerine getirir
  • İnsanlara karşı hoşgörülü olur
  • Çocukları sever
  • Eşine değer verir
  • Akrabalarını önemser
  • İnsanların yanında olur
  • Haram lokma yemez
  • Yoksula, yetime yardım eder.

Soru : 13. Peygamberimizi (s.a.v.) örnek almak bize neler kazandırır? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.


Cevap : Onun yolundan gitmek bizi her zaman iyi bir kul, iyi bir insan yapar. Peygamber efendimiz hep Allah yolunda olup insanları da buna çekmeye çalışmış biridir. Davranışları ile de bunları göstermiştir. Onu örnek alan kimse hep doğru yolda olur ve insanlar arasında sevilir.


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 103-104. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
Allahu Teala Celle celalühü insanlara sunmuş olduğu sağlık nimet ve varlık için ayrıca insanın sağlık ve huzurlu için ibadet etmesi gerektiğini vurgulamıştır. İslam dininde ibadet genişlik kavramdır. Önemli ibadetlerden biri namaz kılmak oruç tutmak zekat vermek hacca gitmek kur'an-ı Kerim okumak sayılabilmektedir. Dua etmek ailemiz için çalışmak çocuklarımıza bakma ve sadaka vermek de en Güzel ibadetlerin başında gelmektedir. İbadet eden bir kuluyum peygamber efendimiz Allah'ım kâbe'ye karşı vazifesini ve kulluk hakkını sağlanmış olur
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak