7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 57-58 Sayfa Cevapları Tutku Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 57-58 Sayfa Cevapları Tutku Yayınları


Peygamberimizin Hayatı Öğretmeni

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 2. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 57, 58


2.Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları  Metni Cevapları


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 57 Cevapları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.


Soru : 1. İnsanın, varlıklar arasında neden üstün ve ayrıcalıklı konumu vardır? Belirtiniz


Cevap : İnsanoğlu yeryüzünün halifesi olarak nitelendirilmektedir. Allah yarattığı diğer canlılara göre insana daha fazla özellik vermiştir. Bundan dolayı üstün olarak kabul edilmektedir.


Soru : 2. İslam’ın korunmasını hedeflediği beş temel esas hangileridir? Aşağıdaki şemaya yazınız


Cevap :

  • Din
  • Mal
  • Can
  • Akıl
  • Namus

Soru : 3. Adaletin birey ve toplum için önemi hakkında bilgi veriniz.


Cevap : Adalet ile kimse arasında ayrımcılık yapılmaz. Kul hakkı yenmemiş olunur. Toplumda kargaşa olmaz, insanlar ezilmek zorunda kalınmaz.


Soru : 4. Kul hakkı yiyen biri, işlediği günahın affı için neler yapmalıdır? Açıklayınız.


Cevap : O kişiden helallik almalıdır. En son Allah’a tövbe etmelidir.


Soru : 5. Peygamberimizin (s.a.v.) adalete verdiği önemi örnek vererek açıklayınız


Cevap :

  • Çocukları ve torunları arasında büyük, küçük; kız erkek ayrımı hiç yapmamıştır
  • Medine sözleşmesi ile Yahudi ve müşrikler arasında adaleti sağlamaya çalışıyordu.

Soru : 6. Peygamberimizin (s.a.v.) emanetleri korumaya verdiği önemi anlatınız.


Cevap : peygamber efendimiz için emanet çok önemlidir. “Resûlullah (s.a.v.) buyurdu ki: “Emanet kaybedilince kıyameti bekleyin.” Etrafındakiler hemen “Emanet nasıl kaybolur?” diye sordular. O zaman Hz. Muhammed (s.a.v) de “İşler ehil olmayanlara teslim edilince” diye cevap verdi.” Bununla ilgili şu hadisleri vardır;

“Birbirinize bir emanet bırakırsanız, emanet bırakılan kimse o emaneti (zamanı gelince) sahibine versin ve bu hususta Allah’tan korksun” (el-Bakara 2/283)


Soru : 7. Emanetlerin gözetilmemesi, toplumda ne gibi sorunlara yol açar? Söyleyiniz. 


Cevap : Emanet bir bireyin sahip olduğu bir eşyadır. Bunu önemsemezsek o toplumda güven, huzur ortamı oluşmaz.


Soru : 8. I. Cana kıymanın yasaklanması
II. Kan davalarının yasaklanması
III. Rüşvetin yasaklanması
IV. Kumarın yasaklanması
Yukarıdakilerden kaç tanesi, İslam’ın yaşama hakkını korumaya yönelik ilkeleri arasında gösterilebilir?


Cevap : B

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4


Soru : 9. Aşağıdakilerden hangisi, adalet kavramının kapsamı içinde değerlendirilemez?


Cevap : C

A. Herkese hakkını verme
B. Kanunları herkese eşit uygulama
C. Çalışıp çok para kazanma
D. Hak ve hukuka uygunluk


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 58 Cevapları

Soru : 10. I.Kantinde sıra bekleyenlerin önüne geçmek
II. Cebimizdeki parayla yiyecek alıp yemek
III. Birine iftira atmak
IV. Başkasına ait bir şeyi izinsiz almak
Yukarıdakilerden kaç tanesini yapan kişi kul hakkı yemiş olur?


Cevap : C

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.


Cevap :

11. Emanet, birine geçici olarak bırakılan ve teslim alınan kişice korunması gereken eşya, kimse vb. şeylere denir.

12. Bütün insanlar Hz. Havva ile Hz. Adem türemiştir.

13. İnsanlar, Allah (c.c.) katında eşittir. Allah (c.c.) katında üstünlük Takva iledir.

14. Peygamberimiz (s.a.v.) Veda Hutbesi’nde insanların dokunulmazlıklarının önemini vurgulamıştır.


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 57-58 Sayfa Cevapları Tutku Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
Allahu Teala insanları yarattığı zaman akıllı yetenekler namuslu ve her türlü iş ve davranışa karşı nitelikli bir şekilde yaratmıştır. İnsanoğlunu binlerce nimetler vermiştir. Dünyada yaşayan hayvanlar ve bitkiler insanları rahat bir yaşam sürmesi için yaratılmıştır. İnsanlar sahip oldukları akıl ve kuvvet sebebiyle Dünya hayatını bir sınav şeklinde geçirmediğini şart koyulmuştur. Dünya hayatında sabırlı olun tüm zorluklara karşı gelen insanlara cennetin mükafat olarak bir dediğini söylenmiştir.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak