7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 80-81-82. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 80-81-82. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları


Peygamberimizin Hayatı Öğretmeni

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 3. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 80, 81, 82


3.Ünite Sonu Değerlendirme  Metni Cevapları


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 80 Cevapları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.


Soru : 1. Ehl-i beyti neden severiz? Açıklayınız.


Cevap : peygamber efendimizin soyundan oldukları için severiz.


Soru : 2. Milletimiz, ehl-i beyte saygısını hangi yollarla göstermiştir? Örneklerle anlatınız


Cevap : Ehl-i beyt ile ilgili açılan kurumlar ile göstermiştir.


Soru : 3. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) eşlerine nasıl davranmıştır? Örnek vererek açıklayınız.


Cevap : Eşlerine her zaman iyi ve merhametli bir şekilde davranmıştır. Eşlerine ev işlerinde yardımcı olduğu zamanlar olmuştur.


Soru : 4. Peygamberimizin (s.a.v.), çocuklarına olan şefkat ve merhameti hakkında bilgi veriniz


Cevap :Peygamber efendimiz çocuklarına karşı ayrı bir sevgisi vardı. onlara sarılır, öper öyle severmiş.


Soru : 5. Peygamberimiz (s.a.v.) akrabalarıyla ilişkilerinde nelere dikkat etmiş, yakınlarına nasıl davranmıştır? Örnek vererek açıklayınız. 


Cevap : Sevgi, saygı, vefa ve merhamete dikkat etmiştir.


Soru : 6. Peygamber Efendimizin (s.a.v.), komşularına nasıl davrandığını anlatınız.


Cevap : Komşularına karşı her zaman iyi olmuştur. Onların ihtiyaçları olduğu zaman yanlarında olmuştur.


Soru : 7. I. Hz. Ali (r.a.) II. Hz. Fâtıma (r.a.) III. Hz. Ebu Bekir (r.a.) IV. Hz. Hüseyin (r.a.)

Yukarıdakilerden kaç tanesi ehl-i beyttendir?


Cevap : C

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4


Soru : 8. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ailesi için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


Cevap : B

A. Sevgi ve saygıya önem verilirdi.
B. Ev işlerini sadece kadınlar yapardı.
C. Üzüntüler ve sevinçler paylaşılırdı.
D. Anlayış, haklara riayet ve özveri hâkimdi.


Soru : 9. Aşağıdakilerden hangisi, Peygamberimizin (s.a.v.) yeni doğan çocuklarla ilgili sünneti olarak değerlendirilemez?


Cevap : B

A. Güzel isimler koymak
B. Bir yıl boyunca saçını kesmemek
C. Sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okumak
D. Akika kurbanı kesmek


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 81 Cevapları

Soru : 10. Aşağıdakilerden hangisi, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) çocuklara davranışı için söylenemez


Cevap : A

A. Hz. Peygamber (s.a.v.) erkek çocuklarını kız çocuklarından çok severdi.
B. Hz. Peygamber (s.a.v.) çocuklarla oyunlar oynardı.
C. Hz. Peygamber (s.a.v.) çocuklara değer verirdi.
D. Hz. Peygamber (s.a.v.) çocuklarla şakalaşırdı.


Soru : 11. “Komşusu, şerrinden emin olmayan kimse, ………………….. giremez.” (Müslim, el-Câmiu’s Sahih, İman, 73.) hadis-i şerifinde boş bırakılan bölüme hangi ifade getirilmelidir?


Cevap : A

A. Cennete B. Mescide C. Yanıma D. Kâbe’ye


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.


Cevap :

12. Ehl-i Beyt kavramı, “Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ev halkı, aile fertleri, akrabaları ve soyu” anlamına gelmektedir.

13. İslam kültüründe Hz. Hasan’ın (r.a.) soyundan gelenlere Şerif, Hz. Hüseyin’in (r.a.) soyundan gelenlere de seyyid unvanı verilmiştir.

14. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) huzur ve mutlulukla dolu olan aile yuvasına İslam kültüründe hane-i saadet denilmektedir.

15. Akrabalarla iyi ilişkiler kurmaya, onları ziyaret etmeye, akrabaların hâl ve hatırlarını sorup gönüllerini almaya, sıkıntı çeken akrabalara yardımcı olmaya İslam kültüründe sıla-i rahim denir.

16. Sevgi ve dostlukta sebat ve devamlılık, sevgiyi sürdürmek, sevgi ve dostluk bağı, yapılan iyiliği unutmamak vefalı insanın özelliklerindendir.


7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 82 Cevapları

C. Aşağıdaki bulmacada, işlediğiniz ünitede geçen bazı kavram, ifade ve isimler gizlenmiştir. Bulmacayı soldan sağa, sağdan sola, yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya tarayıp bu kavramları bulunuz ve işaretleyiniz.


Cevap :

7. Sinif Peygamberimizin Hayati Ders Kitabi Tutku Yayinlari Sayfa 82 Cevaplari

”7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 82 Cevapları”


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 80-81-82. Sayfa Cevapları Tutku Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem aile bireylerine karşı komşularımıza karşı ve akrabalarımıza karşı saygılı merhametli ahlaklı ve sabırlı davranmamız gerektiğini söylemiştir. En yakınlarımız olan aile bireylerimiz bir akrabalarımızı gözetmek maddi manevi yanınıza bulunmaz Müslümanların atmış olduğu en güzel ahlaki davranışları örnek verilebilir. Ayrıca peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem komşuluk ilişkilerine de büyük önem verirdi. Komşularımızı kıracak üzecek davranışlardan kaçınmamız gerektiğini komşularımızı zorluk durumunda yanında bulunmamız gerektiğini söylemiştir
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak