8. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 124-125 Cevapları Adım Adım Yayıncılık


Fen Bilimleri Öğretmeni

8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık Kitabı 5. Bölüm Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları Sayfa 124, 125


5. Bölüm Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları


8. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Adım Adım Yayıncılık Sayfa 124-125


A. Bir maddenin ilk sıcaklıkları aynı olan farklı kütleleri, özdeş ısıtıcılarla ısıtılıyor. Isıtılma sırasında maddenin sıcaklığında aşağıdaki tabloda verilen değişimler gözlemleniyor. Buna göre A, B, C ve D kütlelerinin büyükten küçüğe sıralanışı nasıldır?


Cevap :

Kütlelerin büyükten küçüğe sıralanışı: A > B > C > D


B. Aşağıdaki tabloda saf bir maddenin ısıtılması sırasında gözlenen sıcaklık-zaman değerleri verilmiştir. Buna göre;


1. Maddenin erime ve kaynama noktası kaç derece selsiyustur?


Cevap:

Erime noktası: 20 °C , Kaynama noktası: 60 °C


2. Madde kaçıncı dakikalar arasında erimektedir?


Cevap :

Madde 10-15. dk. lar arasında erimektedir.


3. Madde kaçıncı dakikalar arasında kaynamaktadır?


Cevap :

Madde 25-35. dk. lar arasında kaynamaktadır.


4. Maddenin 3, 27 ve 38. dakikalardaki fiziksel hâlleri nedir?


Cevap :

  • Maddenin 3. dk. daki fiziksel hâli: Katı
  • Maddenin 27. dk. daki fiziksel hâli: Sıvı-gaz karışımı
  • Maddenin 38. dk. daki fiziksel hâli: Gaz

C. K, L ve M kaplarındaki suların ilk sıcaklıkları eşittir. Bu kaplar aynı anda özdeş ısıtıcılarla ısıtılmaya başlanıyor (Kaplardaki sular saftır.). Buna göre;


1. 10 dk. sonra hangi kaptaki suyun sıcaklığı en fazla olur?

Cevap :  K


2. Hangi kaptaki su en geç kaynar?

Cevap :  M


3. 10 dk. sonra M kabındaki suyun sıcaklığı 40 °C ise L kabındaki suyun sıcaklığı kaç derece selsiyus olabilir?

Cevap :  60 selsiyus olabilir.


8. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Adım Adım Yayıncılık Sayfa 125 Cevapları


Ç. Bir öğrenci ilk sıcaklıkları aynı olan eşit kütleli su, etil alkol ve zeytinyağını 10 dk. boyunca ısıttığında aşağıdaki sonuçları elde ediyor. Öğrencinin bu deneyi yapmaktaki amacı nedir?


Cevap :

Maddenin cinsinin sıcaklık artışına etkisini gözlemlemektir.


D. Aşağıda verilen olaylar gerçekleşirken maddenin ısı alması mı yoksa vermesi mi gerektiğini tabloda işaretleyiniz.


Cevap :

Maddenin ısı aldığı olaylar : 1, 3 ve 5

Maddenin ısı aldığı olaylar : 2, 4 ve 6



 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

8. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 124-125 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    • 16 Kayıtlı Üye
    • Son Üye Mine
    error: Content is protected !!