8. Sınıf Matematik Kitabı 215-216-217-218-219-220-221. Sayfa Cevapları Kök-e Yayıncılık


Matematik Öğretmeni

İçindekiler

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Üçgenlerin Kenar Uzunlukları Arasındaki İlişkiler Cevapları Sayfa 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221


Üçgenlerin Kenar Uzunlukları Arasındaki İlişkiler Soruları ve Cevapları


8. Sınıf Matematik Kök-e Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları

Etkinlik


Araç ve Gereç: 20 cm uzunluğunda tel
• Teli, aşağıda ölçüleri verilen uzunluklarda bükerek üçgen oluşturmaya çalışınız.
8 cm, 6 cm, 6 cm 7 cm, 5 cm, 8 cm 2 cm, 10 cm, 8 cm
3 cm, 5 cm, 12 cm 10 cm, 5 cm, 5 cm 9 cm, 6 cm, 5 cm
ü Hangi kenar uzunluklarıyla üçgen oluşturabildiniz? Neden?
ü Hangi kenar uzunluklarıyla üçgen oluşturamadınız? Neden?


Soru : Oluşturduğunuz üçgenlerin iki kenar uzunluğunun toplamı veya farkının mutlak değeri ile üçüncü kenarın uzunluğu arasında nasıl bir ilişki vardır?


Cevap : Herhangi bir kenar, iki kenar uzunluğunun farkından büyük ve toplamından küçük olmalıdır.


8. Sınıf Matematik Kök-e Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 217 Cevapları

Sıra Sizde 


Soru : Aşağıda uzunlukları verilen doğru parçalarıyla üçgen oluşturulup oluşturulamayacağını belirleyiniz.


Cevap :

a) Oluşturur.
25 – 23 < 15 < 23 + 25
2 < 15 < 48

b) Oluşturmaz.
19 – 12 < 6 < 19 + 12
7 < 6 < 31

c) Oluşturur.
57 – 39 < 92 < 57 + 39
18 < 92 < 96

ç) Oluşturur.
13 – 12 < 5 < 12 + 13
1 < 5 < 25


8. Sınıf Matematik Kök-e Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları

Sıra Sizde 


Soru : Aşağıdaki üçgenlerde verilmeyen kenar uzunluklarının alabileceği doğal sayı değerlerini belirleyiniz.


Cevap :

  • a) 7 < x < 25 → 8, 9, 10 ,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
  • b) 11 < y < 27 → 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
  • c) 12 < z < 36 → 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,3 21, 22, 23, …, 33, 34, 35

8. Sınıf Matematik Kök-e Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları

Sıra Sizde 


Soru : Aşağıda verilen uzunlukların bir üçgen oluşturup oluşturmayacağını dinamik geometri
yazılımı kullanarak belirleyiniz.


  • a) 2 br 9 br 10 br 

Cevap :  Çizilebilir.

9 – 2 < 10 < 9 + 2
7 < 10 < 11

  • b) 8 br 6 br 10 br 

Cevap : Çizilebilir.

10 – 6 < 8 < 10 + 6
4 < 8 < 16

  • c) 12 br 13 br 14 br 

Cevap : Çizilebilir.

14 – 12 < 13 < 14 + 12
2 < 13 < 26


Öğrendiklerimizi Uygulayalım


1. Aşağıda verilen kenar uzunlukları ile bir üçgen çizilebilir mi? Belirleyiniz.


Cevap :

  • a) 2 cm, 1 cm, 3 cm  // Çizilemez
  • b) 15 cm, 11 cm, 23 cm // Çizilebilir
  • c) 9 cm, 11 cm, 15 cm  // Çizilebilir
  • ç) 24 cm, 10 cm, 6 cm // Çizilemez

2. Aşağıdaki üçgende, verilmeyen kenar uzunluğu hangi doğal sayı değerlerini alabilir?


Cevap :

  • 3 < x < 17
  • 4, 5, 6, …, 16

3. Kenarlarından birinin uzunluğu 15 cm, diğerinin uzunluğu 23 cm olan bir üçgenin çevre uzunluğunun alabileceği tam sayı değeri en fazla ve en az kaç santimetre olabilir?


Cevap :

  • 8 < x < 23
  • x en az 9 => 47
  • x en fazla 22 => 60

4. Bir ABC üçgeninin kenar uzunluklarından biri 6 cm, diğeri 8 cm’dir. Bu üçgenin üçüncü kenarının uzunluğu aşağıdakilerden hangisi olamaz?


A) 3 cm B) 10 cm C) 13 cm D) 15 cm

Cevap : 2 < x < 14


5. Ayşe, iki kenarının uzunluğu 17 cm ve 10 cm olan üçgen şeklindeki bir kumaşın etrafına dantel geçirecektir. Ayşe’nin kullandığı dantelin uzunluğu aşağıdakilerden hangisi olabilir?


A) 28 B) 32 C) 48 D) 60

Cevap :

  • 7 < x < 27
  • x = 21 olabilir
  • 21 + 27 = 48

 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

8. Sınıf Matematik Kitabı 215-216-217-218-219-220-221. Sayfa Cevapları Kök-e Yayıncılık

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Emel
matematik dersime yardımcı olduğunuz için sizlere minnettarım efsane bir site herkes gelsin
Merve
Üçgenlerle ilgili bir işlem yaptığım zaman Forum sayfa sitesinden ziyaret ederek buradaki bilgilerden faydalanıyorum burada verilen bilgi ve cevaplar ve ödevimi yapıyorum konu bu sayfa sitesinin verdiği cevaplar ve ödevimi yaptığımız zaman konuyu çok iyi bir şekilde anlıyorum her zaman Forum sayfa sitesi ailesi ödev yapar ve hiç sıkılmadan yorulmadan birçok soruyu ve cevabı bulabiliyorum özellikle 8 sınıfa girdiğimden beri üçgenlerle ilgili olan tüm bilgileri ve cevapları buraya bakarak yapıyorum.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    • 16 Kayıtlı Üye
    • Son Üye Mine
    error: Content is protected !!