Ders Notları

Arkadaş seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz? Açıklayınız.

7. Sınıf Türkçe Arkadaş seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz? Açıklayınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Arkadaş seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz? Açıklayınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap: Arkadaş seçerken ,arkadaşımın benim duygu ve düşüncelerimi yakın olması, bana güven vermesi ,düşüncelerimi ciddiye alıp ,beni kırmayan ve bana zor zamanlarımda destek olup sır saklayacak niteliklerde olmasına dikkat ediyorum.


Arkadaş seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz? Açıklayınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap: Arkadaş seçiminde dikkat ettiğim şeyler;  benim duygu ve düşüncelerime yakın olan ,beni sevecek, hatalarımı yüzüme vurmayacak ,sır saklayabilen ,zor zamanlarımda elimden tutan ,her halime saygı duyan bir kimse olmasıdır.

Arkadaş bazen insana herkesten yakın olabilir. Bu yakınlığın getirisi olarak insan kendinde güven huzur gibi her zaman ihtiyaç duyduğu duyguları hisseder.

Kendisine bu kadar yakın olan insana kişinin, gözünü kırpmadan sırtını dayayabilmesi ve ona sıkıntılarını açıklarken korkmadan söyleyebilmesi ve karşıdaki insanın da onun hatalarını kibar bir şekilde uyararak arkadaşını uyararak korumaya çalışması da arkadaşlığın gerektirdiğidir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bir arkadaş sevdiğim bir zaman öncelik de arkadaşımızın hata değildi hep güvenilir saygılı sevgili ve kendimize uygun ve bizim ulaşabileceğimiz biçimde seçeriz. Bir arkadaş seçiminde öncelikle sırlarımızı paylaşacağımız sevinçlerimizi ve güzel günlerimizi geçireceğimiz anlaşabileceğim iz bir kişiyi bulmalıyız. Arkadaşlar içtiğimiz zaman elbette ki huzursuz hiçbir arkadaş olmaz hatalarımızla bazen tartışmalar yere saktan birbirimize her zaman güvenmeli inanmalı ve güzel zaman geçirmek için çaba harcamalıyiz. Arkadaşlarımız bizim hem kıymetli varlıklarımız Iğdır bir insanla Arkadaş olmadığı zaman sosyal ortamda veya ihtiyaç olduğu zaman kendisini yalnız edebilir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.