Ders Notları
Besinler dondurulmadan önce hangi aşamalardan geçirilir? Tartışalım.
4. Sınıf Fen Bilimleri Besinler dondurulmadan önce hangi aşamalardan geçirilir? Tartışalım. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
Besinler dondurulmadan önce hangi aşamalardan geçirilir? Tartışalım. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap:
Besinler dondurulmadan önce temizlenmesi gereken besinlerin temizlenmesi, çürük olan kısımların kesilmesi ve bazı besinlerinde haşlanarak işlem görme gibi işlemlerden geçerek dondurulması gerekmektedir.
Besinler dondurulmadan önce hangi aşamalardan geçirilir? Tartışalım. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap:
Besinler dondurulmadan önce genel olarak ;
- Temizlenmeli,
- Ayıklanmalı,
- Ön pişirmeden geçirilmeli,
- Paketlenmeli
Balık, tavuk gibi besinler dondurulmadan önce mutlaka iç organların ve dış yüzeylerinin temizlenmesi gerekmektedir. Ayrıca bazı sebze ve meyvelerin çürük olan kısımlarının temizlenmesi ve ayıklanması gerekmektedir. Bazı sebze ve meyvelerin, dondurucuda saklanmadan önce pişirilme işlemi görmesi ve soğuduktan sonra saklanması gerekmektedir. Temizlenme, ayıklanma, ön pişirilme gibi hazırlanan besinler güzel bir şekilde paketlenerek saklanması gerekmektedir.
Besinler dondurulmadan önce temizlenmeli ayıklamalı ve uygun poşetler veya kaplara konularak özellikle çok çabuk bozulan et ve et ürünleri süt ve süt ürünleri Ayrıca hızlı bozulacak olan gıdalar hızlı bir şekilde dondurucuya atılmalıdır. Ayrıca dondurucuya attığımız birçok ürünü zamanına göre tüketmek de sağlık ve vitamin açısından oldukça önemlidir. Dondurucudan çıkarttığımız bir besini tüketecek sake öncelikle buzdolabının alt kısmına bekleterek erimesini beklemeliyiz çok fazla sıcağa maruz kaldığı zaman vitamin değeri düşebilir veya bozulabilir ayrı tat değişikliği de olabilir