Ders Notları

Bilim insanı Marie CURIE (Mari KURİ)’nin hayatı ile ilgili araştırma yapınız.

7. Sınıf Türkçe Bilim insanı Marie CURIE (Mari KURİ)’nin hayatı ile ilgili araştırma yapınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Bilim insanı Marie CURIE (Mari KURİ)’nin hayatı ile ilgili araştırma yapınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Bilim insanın Maria CURIE  7 Kasım 1867 tarihinde dünyaya gelmiş 4 Temmuz 1934 tarihinde ise hayatına veda etmiştir.

Bilim adamı olan Maria CURIE radyoaktif alanda Öncü araştırmalar yaparak bu araştırmalar sonucunda Nobel ödülüne layık olan bir fizikçi ve Kimyagerdir.


Bilim insanı Marie CURIE (Mari KURİ)’nin hayatı ile ilgili araştırma yapınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Bilim adamı olan Maria CURIE 7 Kasım 1867 tarihinde doğarak Radyo aktive alanında Öncü araştırmalar yapmış fizikçi ve Kimyager bilim insanı yapmış olduğu araştırmalar sonucunda Nobel ödülüne laik olmuştur.

Uranyum maddesi ile yapmış olduğu deneyler sonucunda Rabbi aktive i keşfetti toryumu Radyo Active özelliğini buldu. Radyum elementi üzerine yapmış olduğu araştırmalar sonucunda 1903 yılında Nobel fizik ödülünü alarak 1911 tarihinde ise Nobel kimya ödülü ne sahibi olmuş önemli Bilim insanlarından bir tanesidir.

Yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bir çığır açmış olan Maria Nobel ödülünü alan ilk kadın ve bu ödülü iki kere alan ilk bilim insanı unvanlarına sahip olarak Nobel fizik tarihine girmiş oldu.

Maria CURIE jüri 4 Temmuz 1934 tarihinde kaybetmiştir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ünlü bilim adamlarından biri olan ve Nobel ödülü kazanmış olan Marie curie bilim adamının radyoaktif çalışmalarda yapmış olduğu keşifler ve yapmış olduğu araştırmalar sonucu ödüle hak kazanmıştir. Bilim adamları yapmış oldukları birçok icat ve buluşlar da insanların hayatını kolaylaştırdığı gibi çeşitli alanlarda da yenilikleri ortam hazırlamışlardır eğitim sağlık günlük yaşam teknolojik aletler iletişim araçları beslenme gıda ve çeşitli alanlarda yapmış oldukları yeniliklerle bilim adamları çeşitli ödüllere hak kazanabilirler.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.