Ders Notları

Bir arkadaşımız hastalandığında ona hangi sözlerle geçmiş olsun deriz?

4. Sınıf Din Kültürü Bir arkadaşımız hastalandığında ona hangi sözlerle geçmiş olsun deriz? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Bir arkadaşımız hastalandığında ona hangi sözlerle geçmiş olsun deriz? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
Toplum olarak hasta ziyaretlerine önem veririz. Akraba bağlarımızda, aile bağlarımızla komşuluk ilişkilerimiz içerisinde önemli bir yere sahiptir. Hasta ziyaretlerini hastanelerde veya evlerde yaparız.
Hasta ziyaretlerine giderken yanımıza kolonya, çiçek gibi onları ferahlatacak hediyeler götürürüz. Onlara geçmiş olayın Allah şifalar versin gibi cümleler söyleyerek hastalara iyi dileklerimizi iletir. Onların her zaman yanında olduğumuzu iletiriz.


Bir arkadaşımız hastalandığında ona hangi sözlerle geçmiş olsun deriz? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
Türk toplumu olarak aile bağları, komşuluk, akraba bağları kuvvetli olan gelenek ve göreneklerine bağlı dinimizce de güzel ahlakın bir gösterişi ve davranışı olan bir harekettir.
Bir yakınımız rahatsızlandığında onu bulunduğu durum içerisinde güzel sözlerle ona destek olmaya çalışırız. Kalıplaşmış sözleri ve dileklerimiz bulunmaktadır. Geçmiş olsun kelimesi hastalık geçip gider yaşamamış gibi olursun, kurtulursun ifadesine gelmektedir.
Allah şifa versin diyerek de hem hasta olana dua etmiş olur, hemde kişinin manevi yönden kendini güçlü hissetmesini sağlamış oluruz.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bir arkadaşımın hastalandığı zaman ve onu gördüğüm zaman çok geçmiş olsun deriz arayacağım Allah şifa versin inşallah çabuk iyileşirsin ve sağlığına kavuşursun gibi sözlerle kullanırız. Bir arkadaşımız hastalandığı zaman elbette ki birbirimize öğrenmiş oldum şifa ayeti olarak da bilinen fatiha’yı çok okuruz Fatiha suresi 7 defa okunduğu zaman şifa niyetine hasta olan insanlara etkisi olduğu büyüklerimiz tarafından üretilmiştir Ayrıca hasta olan bir kişiye şifa duaları okunursa civa bulabileceğini bile beklenir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.