Ders Notları

Birine yardım ederken ve birinden yardım alırken neler hissedersiniz?

8. Sınıf Din Kültürü Birine yardım ederken ve birinden yardım alırken neler hissedersiniz? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Birine yardım ederken ve birinden yardım alırken neler hissedersiniz? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
İnsanların birine yardım etmesi onu mutlu etmesinden kaynaklanmaktadır. Bir insan birilerine yardım ediyorsa kendini faydalı hissetmek için birilerini  mutlu etmek için iç huzura ulaşmak adına yardım yapar. Bu dünyada herkesin yardım edeceği anlamına gelmez, kimileri de yardım alır.
Altından kalkamayacağımız bir iş veya gücümüzün yetmeyeceği bir durum ile karşılaştığımız zaman insanların bize yardım etmesi en doğalıdır. İnsanların gün gelip bize yardım etmesi bir günde bizim onlara maddi yönden destek verememekte manevi yönden karşılık veririz.


Birine yardım ederken ve birinden yardım alırken neler hissedersiniz? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
Yardım etmek bir insanın maddi yönden elindeki imkanları kullanarak yardımda bulunacağı gibi manevi yönden de yardımda bulunabilir. Yardım yapılabileceği gibi bazende yardım alınabilir.
İnsanlar birbirleri arasında iletişim halinde oldukları için muhakkak yardıma ihtiyaç duyarlar. Bu durumlar karşılıklıdır. Yardımlaşmanın amacı bir kişinin veya kişilerin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu gidermeye çalışmaktır. Veya yardım almak sıkıntılı bir durumdan kurtulmaya çalışmaktır.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Birine yardım ettiğim zaman elbette ki mutlu ve huzurlu hissederim çünkü ihtiyaç sahiplerini yardımlarını karşılamak elbette ki karşıdaki insanı mutlu ettiğin gibi bizleri de çok mutlu eder. Aynı şekilde biri bize yardım ettiği zaman veya ihtiyaçlarımızı karşıladı zaman çok mutlu ve huzurlu oluruz bir yardımın bize gelmesi elbetteki karşımızdaki insan sevmemize ve bizi karşı güzel davrandığının işaretidir bizler de yardım ettiğimiz zaman elbetteki toplum içerisindeki yardımlaşma ruhunu arttırır ve yardan aşağı sayesinde toplum içerisinde huzuru güveni ve adaleti korumuş oluruz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.