Ders Notları

Bisikletimizle hızlanma, yavaşlama ve yön değiştirme hareketlerini yapmak için hangi etkilerde bulunmuş olabiliriz? Kısaca açıklayalım.

4. Sınıf Fen Bilimleri Bisikletimizle hızlanma, yavaşlama ve yön değiştirme hareketlerini yapmak için hangi etkilerde bulunmuş olabiliriz? Kısaca açıklayalım. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Bisikletimizle hızlanma, yavaşlama ve yön değiştirme hareketlerini yapmak için hangi etkilerde bulunmuş olabiliriz? Kısaca açıklayalım. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Bisikletler ortalama 200 yıldır kullanılan taşıtlardır. Bu taşıtları hareket ettirmemiz ve durdurmamız için farklı kuvvetleri uygulamamız gerekir.

Bisikleti hızlandırmamız için pedalını çevirmemiz yeterlidir. Veya bisikleti durdurmak için frene basmamız yeter. Bisikletle giderken gitmek istediğimiz yönü direksiyonu çevirerek yön değiştirme hareketini yapmış oluruz.


Bisikletimizle hızlanma, yavaşlama ve yön değiştirme hareketlerini yapmak için hangi etkilerde bulunmuş olabiliriz? Kısaca açıklayalım. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Bir bisikleti kullanabilmemiz için farklı kuvvetler harcamamız gerekir. Bisikletleri hızlandıra bilmemiz için ayağımızda bulunan pedal sistemine kuvvet uygulayarak hızlandırırız.

Hızlandırdığımız bisikleti yeniden yavaşlatmak veya durdurmak istediğimizde ise elimizdeki direksiyonda elcikler önünde bulunan fren tertibatına basarak fren devreye girer tekeri durdurur veya yavaşlatır.

Bu sayede de durdurmak için kuvvet kullanmış oluruz. Ayrıca gitmek istediğimiz yöne tayin edebilmemiz için elimizde tuttuğumuz direksiyona yön veririz. Bu sayede de yön verme kuvvetini uygulamış oluruz.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bisikletler yıllar boyunca insanların kullanmış olduğu için tercih edilen hem de spor amaçlı kullanılan araçlardır. Bisikletlerde yavaşlama hızlanma duraklama veya sabit durabilme özelliği ne elbette ki insan gücü ile ve insan kuvveti ile meydana geldiğini söyleyebiliriz. Bisikletler sayesinde gidebileceğimiz ortamlara hem rahat hem de spor yapıyor bir şekilde ulaşabiliriz bisikletleri güvenli bir şekilde kullanmak için dirseklik  kullanmak gerekir. Bisikletleri giden bir kişinin bisikleti doğurduğu yerden sürdüğün zaman hızlandırma hareketini yapmış olur gideceğim düz yolu değiştirdiği zaman ve yoldan sattığı zaman yön değiştirme hareketi mi yapar varacağı yere durduğu zaman ise bisikletler durma özelliğine sahip olur.

Bir cevap yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.