Ders Notları

Dinin temel gayesi nedir? Yazınız.

8. Sınıf Din Kültürü Dinin temel gayesi nedir? Yazınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Dinin temel gayesi nedir? Yazınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
İnsanların dünya ve ahirette mutlu olabilmek için kişinin Allah’a inanması gerekir. Din insanın Allah’a inanması için deliller sunar.
İslam sayesinde insan dünya hayatını bir düzene koyar. İnsanın hayatı ahlaken yükselir. Düzen sayesinde kişi ahiret hayatında mutlu yaşama imkanını elde etmiş olur.


Dinin temel gayesi nedir? Yazınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
Dinin temel gayesi insanları bu dünyada huzurlu, mutlu bir şekilde yaşamaları ve ahiret hayatına hazırlamasıdır.  İnsanların özgür iradeleri ile iyiye ve doğruya yöneltmek ve  dünyadaki yaşantıları insanlar ile olan ilişkilerini düzenlemektir. İslam da emir ve yasakların amacı insanı ahlaken yüceltmek tir.
İnsanın hayatta yaptığı her hareketin temel gayeleri vardır. Bu gayeleri belli ihtiyaçlarını gidermek için yaparlar.  Din ilahi kanunlar bütünüdür. İman ve ihsanda oluşan hayat şeklidir. insanlara hitap eden insan dini akıldan üstün yüce yaratıcı tarafından gönderilmiştir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Dinen temel gayesi elbette ki dün insanları Allahu Teala’nın emirlerine güzelliklerini yönlendirmek kötülüklerden c halitlerden ve tek ve bir yerde acı olan Allah’a inanmaya teşvik etmek amacıyla gönderildiğini bilmekteyiz. Din elbette ki insanların hak din olan İslam’a yönelmesine son peygamber Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin tanıyarak hayatta kılavuz haline getirmesine Ayrıca Allahu Teala’nın bize sunduğu güzelliklerin ve şükrün temel gayesi ve inancı olduğunu bilmekteyiz. Dinimiz sayesinde dünya ve ahiret hayatındaki mutluluğu ve Şükrü kazanırız bunun yanı sıra güzelliklerle dolu olan hayatımızdan güzellikleri görmeyi ve sabretmeyi öğreniriz din bize Ayrıca ahlaklı davranmayı yardımlaşmayı ve temizlik gibi temel kavramları da üretmektedir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.