Ders Notları

Hz. Muhammed’e (s.a.v.) niçin “el-Emin” lakabı verilmiştir?

4. Sınıf Din Kültürü Hz. Muhammed’e (s.a.v.) niçin “el-Emin” lakabı verilmiştir? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Hz. Muhammed’e (s.a.v.) niçin “el-Emin” lakabı verilmiştir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
Muhammed el – emin lakabını verilme sebebi peygamberlik gelmeden önceki döneme dayanır. Güzel ahlaki, dürüstlüğü, insanlara eşit davranması, adaletli oluşu, hoşgörülü ve güler yüzlü oluşu insanların şevkatli ve merhametli davranışlarından ötürü mekkeli zenginler ve fakirler tarafından tüm halk onu sever ve bu lakabı layık görürlerdi.


Hz. Muhammed’e (s.a.v.) niçin “el-Emin” lakabı verilmiştir? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
Peygamber efendimiz daha peygamberlik gelmeden güzel ahlaklı, ticarette dürüst, zekiliği ile ve insanlarla işbirliği ile, insanlara karşı tutumu ve adaletli davranışları, herkesin hakkını vermesi hoşgörülü ve güler yüzlü olması, merhametli ve şevkatli olmasından dolayı kısa zamanda herkes tarafından tanınan ve sevilen bu nedenle henüz peygamber bile olmamışken mekke halkında uyandırdığı itibardan dolayı Muhammed-el emin  güvenilir.
Muhammed anlamına gelen lakap takmışlardı.  Hz Muhammede peygamberlik geldiğinde kimse ona yalancı gözüyle bakmamıştım. Çünkü onun doğru ve dürüst olduğuna inanmışlardır. Onların Hz. Muhammed in peygamberliğini reddetmelerinin sebebi mekkeli zenginlerin çıkarlarının ellerinden gitmesinden korktukları için ona karşı çıkmışlardır.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’e el-emin ismi elbette ki güvenilir olduğu için ve adaletli olduğu için verilmiştir. Emin sözcüğü güvenilen emanet nedir diye yalan söylemeyen her zaman doğru ve güvenilir kişilere verilen bir addır peygamber efendimiz bu sıfatı elbetteki peygamber olmadan önce kazanmıştır çünkü Mekke şehrinde güvenilir adaletli sözü doğru olan peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem bu sıfatla Muhammed’in emin olarak çağrılmak taydı.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.