Ders Notları

İslam dininin bireye ve topluma katkıları nelerdir? Açıklayınız.

8. Sınıf Din Kültürü İslam dininin bireye ve topluma katkıları nelerdir? Açıklayınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


İslam dininin bireye ve topluma katkıları nelerdir? Açıklayınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
İslam dini barış ve huzurun dinidir. İslam insanlara birlik ve beraberlik aşılar. İnsanların yaratıcısı karşı görevlerini hatırlatır.
İslam dini vicdanen ve hukuken bireyi özgür bırakır. Adalet düzeni ile toplumsal düzenin oluşmasını sağlar.


İslam dininin bireye ve topluma katkıları nelerdir? Açıklayınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
İslam dini bireyin ve toplumun üzerinde çeşitli katkılarda bulunmaktadır. İslam insana huzur veren bir dindir. Bireyin iç huzuruna kavuşmasını sağlar. İnsanın Allah için iyi bir insan olmasını sağlar. Yaşadığı her olayda inandığı Allah’a c.c. sığınır.
Çünkü onu seven, onu koruyan bir yaratıcısı olduğuna inanır. Yaşadığı tüm olayların kendi için hayrına olduğuna inanır. Toplum üzerinde İslam barış dini olduğunu bilen gerçek müminler İslamiyet adına kan döktüğünüz söyleyen insanların yalancı olduğunu bilirler.  Toplumsal huzur oluşur. Toplumda kötü ahla hırsızlık gibi şeylerin kötü davranışları yasaklar. İç huzura erişmiş bireyler sayesinde toplumsal huzur oluşur.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. İslam dini seyyahların kat kat olduğu günahların tövbesi leaf bulunduğu insanlara güzelliği yardımlaşmayı temizliği güzel ahlaka ve Allah’ın emirlerini ve buyruklarını sunan Ayrıca kötülükten cehaletten bilgisizlikten ve insanları aşağılamaktan veya ayet etmekten uzaklaştıran bir din olduğunu söyleyebiliriz. İslam diye tüm insanları doğru yola ulaştırmak barış içinde yaşatmak ve güzel ahlaklı bir dünya hayatı yaşamak ve ahiret hayatını kazanmak amacıyla gönderilmiş olan Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin vasıtasıyla biz müslümanlar’a ve tüm insanlara doğru yolu bulmak için gönderildiğini söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.