Kimlere “vatandaş” denir? Vatandaşlık görevleri nelerdir? Araştırıp yazınız.
3. Sınıf Türkçe Kimlere “vatandaş” denir? Vatandaşlık görevleri nelerdir? Araştırıp yazınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
Kimlere “vatandaş” denir? Vatandaşlık görevleri nelerdir? Araştırıp yazınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap: Aynı sınırlar içerisinde belli kurallar çevresinde yaşayan kişilere vatandaş denir. Her vatandaşın toplum düzeninin bozulması için üzerine düşen görevler vardır. Bu görevler bizim vatandaşlık görevimizdir.
Kimlere “vatandaş” denir? Vatandaşlık görevleri nelerdir? Araştırıp yazınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap: Sınırları belli kara parçası üzerinde belli bir anayasal düzen içinde yaşamını sürdüren her birey yaşadığı ülkenin bir vatandaşıdır. Demokratik yönetimin sürdürülebilmesi ve toplum içinde düzenin bozulmaması için her vatandaşın bazı görev ve sorumlulukları vardır. Bu görev ve sorumluluklar vatandaşlık görevi olarak adlandırılır.
Vergi vermek, belli bir kazanca sahip kişiler vergi vermekle yükümlüdür. Devlet aldığı bu vergileri vatandaşları için kullanır. Alt yapı çalışmaları, yol, köprü…
Yasalarla belirlenmiş kurallara uymak. Sosyal hayatta toplumsal düzeni sağlar.
Seçme ve seçilme hakkı. Ülke yönetiminde isterse söz sahibi olabilir isterse kendisini temsil edecek birini seçebilir.
Erkekler için askere gitmek bir vatandaşlık görevidir. 20 yaşını geçmiş sağlıklı erkekler asker giderler.
Toplumda bizimle yaşayan her türlü canlıya saygı göstermekte bir vatandaşlık görevidir.
Vatandaşlık görevlerini bir harika anlatmışsın dostum
Evet dostum Ecem’e katılıyorum
Aynı vatan topraklarında yaşayan ve aynı topluluk içerisinde doğmuş büyümüş olan bulunmuş olduğu ülkenin kimliğini almış olan insanlara vatandaş denir. Türk vatandaşı olabilmek için anne veya babamızın Türk vatandaşı olması gerekmektedir. Türk vatandaşı olmak için Türk topraklarında yaşıyor olmak ve Türk vatandaşı olmak için istekli olmak da yeterli olabilir