Ders Notları

“Okuma Kültürü” özdeyişleriyle ilgili bilgilendirici bir metin yazınız.

6. Sınıf Türkçe “Okuma Kültürü” tema kapağında yer alan özdeyişlerden birini seçiniz. Bu özdeyişin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatacağınız bilgilendirici bir metin yazınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


“Okuma Kültürü” tema kapağında yer alan özdeyişlerden birini seçiniz. Bu özdeyişin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatacağınız bilgilendirici bir metin yazınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

“İlim ilim bilmektir. / İlim kendin bilmektir. /
Sen kendini bilmezsen, / Ya nice okumaktır?”
Yûnus Emre

İlimle Ufuklara

İlim sürekli olarak insanların kendini bulması açısından büyük bir hazine olarak görülmesi gerekmektedir. İlim alan ve kendini geliştiren bir kişi hayatında ihtiyacı olan ahlak ve bilgileri alarak kendini bilebilir. İlimle beraber insanlar en iyi şekilde gelişimini sağlar.

Ancak gereksiz bilgileri alan bir kişi ve kendine göre ilim almayan bir kişi ne kadar kitap okursa okusun faydasız bir şekilde gelişimini tamamlayamaz.


“Okuma Kültürü” tema kapağında yer alan özdeyişlerden birini seçiniz. Bu özdeyişin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatacağınız bilgilendirici bir metin yazınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

“En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.” Mustafa Kemal Atatürk

Cahilliğe Birde Sen Vur

Cahillik bütün kötülüklerin ana merkezinde yer aldığını ifade etmek gerekir. Cahillik sürekli olarak dünyada var olan kötülüklerin ana sebebidir. Cahillik ortadan kaldırıldığımda ülkelerin içerisinde var olan sorunlar kolay bir şekilde çözümlenebilir. İleri görüşlülüğüyle Mustafa Kemal Atatürk “En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.” sözünü kullanarak bizlere en büyük savaşın insanlar için nerede yaşanacağını ifade etmiştir.

Bizlerinde yapması gereken Cahilliğe karşı savaş açarak ülkemizde var olan insanların eğitimli bireyler haline gelmesini sağlayarak sorunları çözmektir. sorunlar çözüldüğünde güçlü bir millet ve güçlü bir devlettin temellerinin atılacağını ifade etmek gerekir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Eğitim öğretim ilim okuma ve kendini ekmek gibi birçok konuda insan kendini geliştirdiği zaman ve bunun devamı sağladığı zaman toplum arasındaki cehaleti bilgisizliği ortadan kaldırır. Bir toplumda bilgisizlik ve cehalet her türlü kötülüğü de ortaya koyar. Okulların kurulması kütüphanelerin açılması kitap okuma alışkanlığı edinilmesi çocuklara ahlaki değerlerin verilmesi gibi birçok sosyal durum insanları daha ferah ve yaşanılır ortamda yaşamalarına destek verir. Herhalde insan kendini geliştirdiği zaman ve bilime önem verdiği zaman kendisine de çevresinde faydalı olur.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.