Ders Notları

Pasta yapımında unun neden elendiğini arkadaşlarımızla tartışalım.

4. Sınıf Fen Bilimleri Pasta yapımında unun neden elendiğini arkadaşlarımızla tartışalım. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Pasta yapımında unun neden elendiğini arkadaşlarımızla tartışalım. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Pasta yapımında un içerisinde yer alan karı maddelerin ayrışabilmesi amacıyla elenmektedir.


Pasta yapımında unun neden elendiğini arkadaşlarımızla tartışalım. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Annelerimiz tarafından yapılan pastalarda un içerisinde yer alan topakların ve sert maddelerin ayrışabilmesi amacıyla elekten geçirilmektedir. Böylelikle sert maddeler ve topaklar elek içerisinde kalarak daha güzel bir pasta elde edilmektedir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Pasta yapımında un elenmesinin elbetteki temel amacı onun içerisinde bulunan topaklanmayı önlemek amacıyla yapıldığını biliyoruz. Ayrıca pasta yapımında onun elenmesi pastayı daha güzel ve daha yumuşak yaptığı da bilinen bir püf nokta dır. Annelerimiz hamurlu uğradığı samanlı’ya pasta yaptığı zaman onu elerler bunun sebebi elbette ki hamurun daha iyi kabarması Iğdır. Onun içerisinde bulunan bazı yabancı maddeleri çıkarmak ve ayrıştırmak içinde un elenir.

Bir cevap yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.