Ders Notları

Sevap ve günah kelimelerinin anlamlarını sözlükten araştırarak yazınız.

4. Sınıf Din Kültürü Sevap ve günah kelimelerinin anlamlarını sözlükten araştırarak defterinize yazınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Sevap ve günah kelimelerinin anlamlarını sözlükten araştırarak defterinize yazınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
İslam dini inanışları içerisinde dini inanışlar içerisinde insanların yaptıkları iyilikler, güzellikler sevap olarak yazılır. Allah’ın yasakladığı emirlerine aykırı olan her şey ise sorgu melekleri tarafından günah olarak yazılır.


Sevap ve günah kelimelerinin anlamlarını sözlükten araştırarak defterinize yazınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
Sevap ve günah kelimeleri İslam dininde makbul olup makbul olmayan şeylerin ayrımı anlamına gelmektedir. Günlük hayatımızda bu iki kelimeyi çok kullanırız. Sevap dinimi açısından makbul sayılan davranışlara denmektedir. Ahiretteki mükafatı anlamında bir terim anlamı vardır.
Allah’ın verdiği emirleri yerine getirip yasaklarından kaçınan bunun sonucunda da kazandığı hasenelerdir. Allah’ın gönlünü kazanmak, rızasını kazanmak, yapılan iyi güzel eylemlerin tamamı sevap olarak nitelendirilir.
Sevap Müslümanların ödül kazanma ve ahirette hanelerine yazılacak iyi şeylerin bütünü olarak onların kurtarıcısıdır. İyi davranışları biriktirmek, hem insanlığın gereği hemde dinimizin bir gereğidir. Günah sevabın tam tersidir. Ödül yerine cezalardır. Allah’ın emirlerini yasaklarına aykırı olan şeyleri yapmak amel defterimize günah olarak işlenir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sevap ve günah kavramları genellikle sevap iyiliği güzelliği birbirimize olan güzel ilişkilerimizi güzel ahlakımızı sabırlı ve merhametli olmamızı ifade etmektedir. Bunun yanı sıra günah kelimesinin kavramı kötülüklerin saygısızlık ların sabırsız ve tüm ilişkilerden uzak olan bir davranışta bulunduğumuzu anlatan bir kelimedir. Her zaman sevaplar işleyerek kendimize ve çevremizdeki insanlara faydalı olabiliriz büyük günahları işlemek elbetteki bizi güzel davranışlarda bulunma yan ve sevilmeyen bir insan haline götürür getirir Ayrıca birçok davranışta bulunmak bizleri axin saygısız yapar her zaman iyi ilişkilerde bulunmak negatif olmak ve iyimser olmak her zaman hayatımızın güzel alanlarında çeşitli birçok etkinliklere ve çeşitli birçok güzelliklere sahip olacağımızı vicdanımızın rahat olacağını gösterir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.