Ders Notları

Size göre İslam’ın getirdiği hangi ilkeler toplumda huzur ve güvenin oluşmasına katkı sağlamaktadır?

8. Sınıf Din Kültürü Size göre İslam’ın getirdiği hangi ilkeler toplumda huzur ve güvenin oluşmasına katkı sağlamaktadır? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Size göre İslam’ın getirdiği hangi ilkeler toplumda huzur ve güvenin oluşmasına katkı sağlamaktadır? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
Toplumumuzun huzur ve güven içerisinde olmasının en büyük sebebi güzel dinimiz İslamiyettir. İslamiyet sayesinde insanlar daha güvenli bir ortamda yaşamaktadırlar.
İnsanlar İslamiyet ile birlikte birbirlerine selam vermeyi, gıybetin yasak olduğunu öğrenmiş günah ve haramı bilmiş, Allah’ın c.c. izin vermediği şeylerden uzak durarak toplum kuranı kerimin yasakladığı şeylerden uzak durarak daha temiz bir toplum olmayı başarmıştır.


Size göre İslam’ın getirdiği hangi ilkeler toplumda huzur ve güvenin oluşmasına katkı sağlamaktadır? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
İslamiyet toplumun huzur ve güveninin garantisi olmuştur. İslamiyet sayesinde insanlar birbirlerine sevgi ve saygıyı görmüşlerdir. İslamiyet sayesinde insanlar birbirine selam vererek aralarında küslük, kırgınlık olmasını engellemiştir.
Gıybet, dedikodu gibi kötü ahlakları yasaklamıştır. İnsanların özel hayatının didiklenmesi gizli işlerinin araştırılması gibi şeyleri ayıp ve günah olarak görmüş, insanların birbirlerine borç vermesini tavsiye etmiş, ticareti kar yapmayı teşvik etmiştir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bir toplumda huzurum mutluluğum ve yardımlaşmanın yaygınlaşması ve benimsenmesi için öncelikle İslam dininin tanımak ve İslam dininin hayatımıza uygulamak yeterli olacaktır bunun yanı sıra İslam dininin gerekliliği olan Allahu Teala öğütleri ve bu ölçüler sayesinde kur’an-ı Kerim’de bulunan ayeti kerimeler ve peygamber efendimizin hadisi şerifleri Ayrıca büyük alimlerin ve din düşünürlerin sözleri ve hayatları bize örnek olarak uyguladığımız zaman ve hayatımıza bu davranışları geçirdiğimiz zaman elbetteki toplum arasındaki birçok manevi ve ahlaki duyguları pekiştireceksiniz gibi huzuru mutluluğu yardımlaşma ve dayanışmayı da artıracaktır.

Bir cevap yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.