Ders Notları

Sizler de Hz. Muhammed’den (s.a.v.) öğrendiğiniz güzel davranışları yazınız.

4. Sınıf Din Kültürü Sizler de Hz. Muhammed’den (s.a.v.) öğrendiğiniz güzel davranışları aşağıdaki kutucuklara yazınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Sizler de Hz. Muhammed’den (s.a.v.) öğrendiğiniz güzel davranışları aşağıdaki kutucuklara yazınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
Hz Muhammed efendimizin bize öğrettiği güzellikler şunlardır ;

  • El-Emin olmak, güvenilir olmak
  • Adaletli olmak
  • Güler yüzlü olmak
  • İnsanları ve çocukları sevmek
  • Emanete sahip çıkmak
  • Büyüklere saygı göstermek
  • Alçak gönüllü olmak
  • Doğayı ve yaşayan canlıları sevmek

Sizler de Hz. Muhammed’den (s.a.v.) öğrendiğiniz güzel davranışları aşağıdaki kutucuklara yazınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
Hz Muhammed efendimiz dünyadaki tüm güzellikleri kendisinde toplamış, nurun pak halidir. Her şeyden evvel onun nuru yaralıdan bütün alemlere rahmet olarak gönderilen Hz peygamber efendimiz tüm güzellikler onda toplanmıştır.
Dürüst olmayı güvenilir olmayı, emanete sahip çıkmayı, güler yüzlü olmayı, adaletli olmayı zayıfları korumayı , yalan söylememeyi Hz Muhammed efendimiz den öğrendim.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Peygamber efendimiz güzel ahlakıyla ve merhametli oluşu ile tanınırdı. Peygamber efendimiz temiz saygılı hlaklı sabırlı Emin kararlı ve Çalışkan bir yapıya sahipti Ayrıca insanları kırmaz insanlarla güzel iletişim kurar yalnız insanlarla değil hayvanlarla ve çocuklarda da güzel geçirmeyi ve güzel iletişim kurmayı bilir’de peygamber efendimizin örnek hayatı ve örnek davranışları insanlara olacak niteliktedir peygamber efendimizin hayatını ve örnek davranışlarından hadis-i şeriflerinde görmek mümkündür peygamber efendimizi örnek elbetteki hayatımızda güzel bir müslüman olmayı sağlıklı bir yaşam sürmeyi ve çevremizdeki insanlara örnek olacak nitelikte ki davranışlara sahip olmamıza yardımcı olan ve esas olan bir çocuk davranışı içerdiğini söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.