“Sorumluluk bilincine sahip olmak” ne demektir?
7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi “Sorumluluk bilincine sahip olmak” ne demektir?konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.
“Sorumluluk bilincine sahip olmak” ne demektir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;
Cevap: “Sorumluluk bilincine sahip olmak” ; kendi üzerine düşen görevlerini vaktinde ve en güzel şekilde yerine getirmek demektir. Hayatta herkesin sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar en güzel şekilde yerine getirilirse hayat çok güzel ilerler ve herkes mutlu olur.
“Sorumluluk bilincine sahip olmak” ne demektir? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;
Cevap: “Sorumluluk bilincine sahip olmak” ; üzerimize düşen görev ve sorumlulukları vaktinde ve seve seve eksiksiz bir şekilde yerine getirmek demektir. Hayat içerisinde herkese düşen sorumluluklar vardır. Bu sorumluluklar küçükte gözükse yapılmadığı zaman hayat aksar ve bazı şeyler eksik olur.
Ev içerisinde, okulda, arkadaş ve akraba ortamlarında da olsa hepimize düşen görevler vardır. Bu görevleri en güzel şekilde herkesin yerine getirmesi eksiksiz güzel bir hayat akışı demek olacaktır. Mesela ev içerisinde annemize ve babamıza bazı ev işlerinde veya tamir yapma gibi anlarda yardım etmemiz, ödevlerimizi yapmamız bizim sorumluluğumuzdur. Bu görevleri yaparken surat asmak yerine seve seve yapmamız karşıdaki insanların takdirini ve sevgisini kazandıracaktır. Karşıdaki insanda gerilmeyecek ve onlarda sorumluluğunu bizle kavga edip gerilmeden yapacak ve huzurlu bir ortam oluşacaktır.
Öğretmenlerimiz ödevler konusunda bizden rahatsız olmayacak ve sevgi ile bize öğretmeye devam edecektir. Öğretmenimizde sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getirirse bizlerde verimli bir öğretim elde edeceğizdir. İşte bunlar hep dönüşümlüdür ve sorumluluğu yerine getirmenin nelere sebep olacağının göstergesidir.
Sorumluluk bilincine sahip olmak her yaş grubundaki insanın benimsemesi gereken ve bilmesi gereken temel ahlaki değerlerden biridir. İster yetişkin ister genç ister çocuk iftar yaşlı olsun bir insan sorumluluğunun bilincinde olmadığı zaman görev ve sorumluluklarını yerine getiremez başarılı olamaz planlı bir hayat geçiremez ve çevresindeki insanlara yararlı olacağına zararlı olabilir. Aile bireylerimiz arasında ev içinde görev ve sorumluluklarımızı bilmek okul içinde uyulması gereken kurallara uyarak sorumluluklarımızın farkında olmak Arkadaş ortamında bile sorumluluklarımızın bilincinde olmak ve ona göre davranmak bizleri bilinçli ahlaklı sevilen ve sayılan bir insan yapar