Ders Notları

Toplumsal bir varlık olması dışında insanı paylaşma ve yardımlaşmaya yönlendiren hangi sebepler vardır?

8. Sınıf Din Kültürü Toplumsal bir varlık olması dışında insanı paylaşma ve yardımlaşmaya yönlendiren hangi sebepler vardır? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Toplumsal bir varlık olması dışında insanı paylaşma ve yardımlaşmaya yönlendiren hangi sebepler vardır? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap: Toplumsal bir varlık olması dışında insanı paylaşma ve yardımlaşmaya yönlendiren şeyler ahiret inancı, vicdana sahip olması ve kendisinin de başına bu olayın gelmesini istememesi gibi empati kurma yeteneğidir.


Toplumsal bir varlık olması dışında insanı paylaşma ve yardımlaşmaya yönlendiren hangi sebepler vardır? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap: İnsan toplumsal bir varlık olduğu için toplum içerisinde paylaşma ve yardımlaşmaya önem verir. Bununla beraber kişilerin Önce sebebiyle ahirette sevap , Cennet ve Allah rızası gibi sebepler de paylaşma ve yardımlaşma yapmasına sebep olur. İnsanlar başka insanların düştükleri Zor durumu görünce vicdanları onları bu şekilde bırakmaya izin vermez ve insanlara yardım etmek isterler. Bunların hepsi kişiyi paylaşma ve yardımlaşmaya iten insanı insan yapan insani değerlerdir.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Birlikte yaşamak insanların genel ihtiyaçlarını karşılamak birbirlerine destek olmak ve çeşitli birçok alanlarda birbirlerine destek olmak amacıyla olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra birlikte yaşamak yardımlaşmaya dayanışmaya gerektirir birbirimize karşı olan sorumluluklarımız ve görevlerimizi gerçekleştirdiğimiz zaman birlikte yaşamanın bilincine varırız. Birlikte yaşadığımız insanlar tanıdığımız insanlar ve sevdiğimiz insanların ihtiyacı olduğu zaman ve zor durumda oldukları zaman onlara yardım etmek ihtiyaçlarını karşılamak maddi manevi desteklerde olmak toplumsal bir şekilde birbirimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek ile beraber sosyal bir hayata adım atmanın yollarından biri olur.

Bir cevap yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.