5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 87-89-90 Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı Peygamberimizin Beşerî Özellikleri Cevapları Sayfa 87, 88, 89


Peygamberimizin Beşeri Özellikleri Metni Cevapları


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 87 Cevapları


Onlar (bir de) şöyle dediler: ‘Bu ne biçim peygamber? (Bizler gibi) yemek yiyor, çarşılarda dolaşıyor! Ona bir melek indirilmeli, kendisiyle birlikte o da uyarıcı olmalıydı!’” (Furkan suresi, 7. ayet.)

Soru : Peygamberimizin (s.a.v) bizler gibi insan olması, onu örnek almamızı nasıl kolaylaştırmıştır? Sınıfta arkadaşlarımızla konuşalım.


Cevap: Bizler gibi insan olması aynı şeyleri yapmamızı bizim daha da çok inanmamızı sağlamıştır. Çünkü üstün değil o da Allah’ın bir kuludur. Bu yüzden onun yaptıklarını yapmamız zor olmamıştır.


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 89 Cevapları


Soru : Peygamber Efendimizin örnek almamız gereken beşerî özelliklerini listeleyelim


Cevap: Oda evlenmiş, çocuk sahibi olmuştur. Bizler gibi o da insandır. Her zaman doğru yolda olmuş ve dürüst olmuştur. Bu da onu güvenilir bir insan yapmıştır. Bizler de peygamber efendimiz gibi her zaman doğru yolda olmamız gerekir.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı Bir Hadis Öğreniyorum Cevapları Sayfa 89, 90


Bir Hadis Öğreniyorum Metni Cevapları


”Ameller, niyetlere göredir.” (Buhârî, Bed‘ü’l-vahy, 1.)

Soru : Peygamber Efendimiz bu hadisi ile bizlere hangi mesajları vermektedir? Düşünelim ve fikirlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.


Cevap: Niyetimiz ne olursa yaptıklarımız da onlar olur. Biz ahirette amellerimizden sorguya çekileceğiz. Bu da niyetlerimizi gösterecek.


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 90 Cevapları


Peygamber Efendimizin fiziki ve ahlaki özelliklerine şemail denir. Bu konuda yazılan eserlere de aynı ad verilir. (M. Yaşar Kandemir, “Şemâil”, TDV İslam Ansiklopedisi, C 38, s. 497.)

Soru : Siz de bu ünitede sevgili Peygamberimizin ahlaki şemailini öğrendiniz. Öğrendiklerimizden yola çıkarak Peygamberimizin ahlaki şemailini anlatan bir panoyu sınıfça hazırlayalım.


Cevap: Peygamber efendimizin ahlaki şemaili huylarıdır. Doğru, dürüst, güvenilir, merhametli, sevgi dolu olmasıdır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem doğmadan önce babasını kaybetmiş çok küçük yaşta ise annesini kaybetmiştir peygamber efendimiz annesi vefat ettikten sonra dedesinin yanına gitmiş dedesi vefat ettikten sonra amcasını himayesi altında büyümüştür peygamber efendimiz gençlik dönemlerinde güvenilir bir insan olan Emin ismi ile tanınırdı peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem Emin ve güvenilir olduğundan dolayı emanetleri ona verilirdi peygamber efendimiz de 25 yaşında ticaretle uğraşırken Hz Hatice ile evlenmiştir çocukları ve torunları olmuş Ayrıca tüm insanların yaşadığı gibi birçok zorluklardan ve hayat şartlarından geçmiş bir beşerdir

  2. Bir insanın içindeki niyeti Allah’a ve düşüncesi içindeki doğal güzelliği ve erdemli davranışları da yansıdığını görebiliriz. Bir insan kendisine istediği ve kendine aldı güzel şeyleri başkasına almadığı sürece ve başkasına istemediğin sürece gerçek bir Müslüman olamaz. Karşımızdaki insan kötü niyetli olduğumuzdan ve kötü düşündüğümüz zaman devamlı kötü ile karşılaşırız yalnız kötüyü bırakıp iyi tercih ettiğimiz zaman ve zevk alması ve sabırlı ve merhametli olursa Allah karşımıza doğru insanları ve iyi insanları çıkaracaktır

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.