2. Sınıf Hayat Bilgisi

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 85-86-87-88 Cevapları MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Evimizde Tasarruf Etkinlik Cevapları Sayfa 85-86-87-88


Evimizde Tasarruf Etkinlik Soruları ve Cevapları


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 85 Cevabı


Soru : Evinizde hangi kaynaklar kullanılır? Anlatınız.


Cevap: Evimizde kullandığımız çeşitli kaynaklarımız vardır, bunlar doğal kaynaklar, elektrikli kaynaklar, teknoloji kaynakları olarak sınıflandırılır.Doğal kaynaklarımız su’dur. Su hayatımızın en önemli parçasıdır.

Elektrikli kaynaklar

Buzdolabı, elektrikli süpürge, difriz, ısıtıcı, fırın, mikrodalga fırın, elektrikli olcak, bulaşık ve çamaşır makinesi, küçük ev aletleri

Doğalgaz- su ısıtma, tüp ve evi ısıtmakiçin

Kömür-odun sobası için ev ısıtmasında

Güneş enerjisi de suyu ısıtmak için evlerimizde kullandığımız kaynaklarımızdandır.


Soru : Aşağıdaki görselde çocuklar kaynakları kullanırken nelere dikkat ediyorlar? Söyleyiniz.


Cevap: Görselde yer alan çocuklar soğuk havalarda pencere ve kapıları kapatmakta, banyo yaparken suyun boşa akmasını engellemekte ve uzun süre buzdolabının kapağını açık bırakmayarak kaynakları kullanırken dikkat ettikleri durumlar olarak görülmektedir.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 86 Cevabı


Soru : Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun sözcüğü yazınız.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 85-86-87-88 Cevapları MEB Yayınları
2. Sınıf Hayat Bilgisi 85-86-87-88. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Ders Kitabı

Dişlerimizi fırçalarken …musluğu…. açık bırakmamalıyız.
Evdeki kaynakları tasarruflu kullandığımızda elektrik ve su ..tüketimi….. azalacaktır.
Hava kararmadan ….lambaları….. yakmamalıyız.
Buzdolabının ….kapağını… açık bırakmamalıyız.
Giysilerimizi ……temiz… tutmaya özen gösteririz.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı


Soru : Kaynakların kullanımıyla ilgili resimlerde gördüğünüz yanlışları söyleyiniz.


Cevap: Televizyon açık bir şekilde uyuması, dişlerini fırçalarken suyun açık kalması, kalorifer yanarken soba yakarak kıs giysiler giymek, gündüzleri lambaları açmak kaynakların kullanımı ile ilgili resimlerde gördüğümüz yanlışlıklara örnek olarak yazılabilir.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 88 Cevabı


Mehmet ve Şeyma evlerinde kullanılan kaynakların tüketimi ile ilgili araştırma yapmaktadır. Tabloya göre soruları cevaplayınız.


1. Hangi ailenin elektrik tüketimi daha azdır?


Cevap: Şeymaların evi


2. Hangi ailenin su tüketimi daha fazladır?


Cevap: Şeymaların evi


3. Sizce, Şeymaların faturaları neden fazla gelmiş olabilir?


Cevap: Kaynakların bilinçsiz bir şekilde kullanması ve tasarruf yapmadıklarından dolayı Şeymaların evi’de faturalar daha fazla gelmektedir.


Soru : Tasarruflu olmak aile bütçesine nasıl katkı sağlar? Söyleyiniz.


Cevap: Ülkemizdeki ekonominin pahalılığın arttı bu dönemde tasarruflu olmak çok önemlidir Tasarruf yaparak daha az fatura ödeyebiliriz buradan yaptığımız tasarrufları başla bir harcamamız da kullanabiliriz Örneğin elektrikten Tasarruf yapmak için gereksiz lambaları söndürebilir sudan tasarruf yapmak için elde bulaşık yıkamak yerine bulaşık makinesi kullanabiliriz.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. 2. Sınıf Hayat Bilgisi 85-86-87-88. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı sayfalarının bulunduğu konu sizler için 2. sınıf hayat bilgisi meb yayınları ders kitabının sayfa cevaplarının video anlatımı siz değerli ziyaretçilerimiz için eklenmiş, videodan ders kitabı sayfa cevaplarını izleyebilirsiniz.

  2. Tasarruflu olmak aile bütçesine katkı sağlar. Her şeyden biraz biraz kısarak Su elektrik doğalgaz bunlarıyavaş yavaş azaldıktan sonra aile bütçesine katkı sağladık ve faturalarını daha az geldiğini gördük

  3. Günümüzde ailemizin bütçesine yardım etmek için evlerimizde var olan enerji kaynaklarını tasarruflu ve ihtiyacımız kadar kullanmamız gerekmektedir.

  4. Evimizde kullandığımız çoğu çeşitte kaynaklar bulunur.Bunlar doğal ve elektrikli kaynaklardır.Doğal kaynaklar güneş,rüzgar,su gibi şeylerdir.Elektrikli kaynaklar ise televizyon,klima ve mikser gibi şeylerdir.Bu kaynaklara sahip çıkmamız gerekir.Elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekir.Ama doğal kaynaklar tükenmez.

  5. Evimizde yapabileceğimiz tasarruf örneklerini şöyle bir baktığımız zaman öncelikle evinizde kullanmış olduğumuz Doğal kaynakları her zaman tasarruflu bir şekilde kullanmaya dikkat etmeliyiz elektrik su doğalgaz gibi kaynaklarımızı ne kadar tasarruflu kullanırsak hem ülkemizde hem kendimizin ekonomisine ve bütçesinde güzel bir şekilde kuruduğunuzu görebiliriz bunun yanı sıra evde ekmek aldığımız zaman yiyebileceğimiz kadar almalıyız evde bir yemek pişireceğiniz zaman diye bile değil yiyebileceğimiz kadar pişirmeliyiz üstümüze alabileceğiniz kıyafetler yeterli olmalıdır fazla ve gereksiz yere kıyafet ayakkabı gibi alışverişlerden kaçırmalıyız.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.