2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 166-167-168-169-170 Cevapları ADA Yayınları
2. Sınıf Türkçe Ada Matbaacılık Yayıncılık Kazalardan Korunma ve İlk Yardım Dinleme Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 166, 167, 168, 169, 170
Kazalardan Korunma ve İlk Yardım Dinleme Metni Etkinlik Cevapları
2. Sınıf Türkçe Kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 166-167-168-169-170
Soru : Oyun oynarken kazalardan korunmak için neler yapıyorsunuz?
Cevap:
Oyun oynarken kazalardan korunmak için dikkatli hareket etmeye çalışıyorum. Tehlikeli olabilecek hareketler yapmıyorum. Yüksek yerlere tırmanmak gibi tehlikeli olacak işleri ailemin izin vermediği oyunları oynamıyorum.
2. Sınıf Türkçe Kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 167 Cevapları
1. Etkinlik
Soru : Metinle ilgili resmi inceleyiniz. Metnin başlığından ve resimlerinden yararlanarak konusunu tahmin ediniz.
Cevap:
İnceledim. Resimde çocuk düşüp yaralanmış , annesi ise yarasını silerek ilk müdahalesini yapıyor. Babası ise arayanlara durumu anlatıyor yada ambülans çağırıyor olabilir.
2. Etkinlik
Soru : Soruları, dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.
Ev kazalarını önlemek için alınması gereken önerileri kim anlatıyor?
Cevap:
Ev kazalarını önlemek için alınması gereken önerileri, ilk yardım acil servisinde çalışan bir doktor anlatıyor.
Kazaları önlemek için büyükler neler yapmalıymış?
Cevap:
Kazaları önlemek için büyükler prizleri , priz koruyucularla kapatmalı, kıvrık halı kenarları düzeltilmeli , merdivenler aydınlık olmalı ve kaygan olmamalı, küvete kaymayı engelleyen malzeme konmalı, yere dökülen yağ gibi maddelerin hemen silinmesi, ilaç ve besinlerin son kullanma tarihini kontrol etmeli ve süresi bitenleri kullanmalıdır.
Kazaları önlemede çocuklara düşen görevler nelermiş?
Cevap:
Elektrikli ev aletlerini ve elektrikli oyuncakları ıslak elle kullanılmamalı , prizlerle oynanılmamalı, oyun bittikten sonra ayağa takılacak oyuncaklar kaldırılmalı, ev merdivenlerinden inerken trabzanlara tutunmalı, yüksek yerlere çıkmak için masa gibi şeyleri üst üste koymamalı, onun yerine merdiven kullanmalı, keskin alet eldeyken koşulmamalı, özellikle yeni yürümeye başlayan çocukların eline cam eşya ve yutabileceği oyuncaklar verilmemelidir.
Ev kazalarında vücuttaki kanamayı durdurmak için ne yapılmalıymış?
Cevap:
Ev kazalarında vücuttaki kanamayı durdurmak için temiz bir elle bastırılmalı ve bir süre kaldırılmamalıdır. Batan nesne çıkartılmamalı ve etrafı bandajla sarılarak hemen en yakın hastaneye gidilmelidir.
2. Sınıf Türkçe Kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 168 Cevapları
3. Etkinlik
Soru : Aşağıdaki kelime ve kelime gruplarını, ilgili resmin altına yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri konuşmalarınızda kullanınız.
Cevap:

Soru : “İlk yardım” kelimesinin anlamını sözlüğünüzden araştırınız. Cümle içinde kullanıp aşağıya yazınız.
Cevap:
İlk yardım anlamı :.1 hiç vakit geçirilmeden bakılması gereken hastalara uygulanan ilk sağaltım işlemi.
2. bu tür sağaltım işleminin uygulandığı sağlık kuruluşu.
İlk yardım cümlem : İlk yardım hayati önem taşır.
Soru : Televizyonda izlediğiniz bir filmde ya da haberlerde geçen bir ev kazasını anlatınız. Kazanın nasıl olduğunu oluş sırasına göre anlatmayı unutmayınız.
Cevap:
Bir filmde kadın bir şeyler almak isterken sağlam olmayan bir merdivene çıkıyordu. Merdiven sağlam olmayınca bir anda yere düşüyor ve beli kırılıyordu.
2. Sınıf Türkçe Kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 169 Cevapları
4. Etkinlik
Soru : Evde, okulda, arabada ilk yardım malzemelerinin içine koyulduğu çantayı inceleyiniz. Üzerinde hangi şekil var? Bayrağımızdaki şekilden farkı nedir?
Cevap:
İlk yardım malzemelerinin konulduğu çantanın üzerinde kırmızı bir hilal şekli var. Bizim bayrağımızdan farkı kırmızı olması ve yanında yıldız olmamasıdır.
Soru : Aşağıdaki ilk yardım çantasına özel şekli çizip boyayınız.
Cevap:

Soru : Günlük yaşantımızda, yakın çevremizde birçok şekil, sembol ve işaretler görürüz. Bu işaretlerin anlamları ne olabilir? Arkadaşlarınızla konuşup karar veriniz.
Cevap:
Günlük yaşantımızda, yakın çevremizde birçok şekil, sembol ve işaretler görürüz.
Bu işaretlerin anlamları yerine göre değişmektedir. Mesela filmlerdeki 7+ gibi rakamlar , o filmin kaç yaş üzeri olduğunu gösterir. Bazı semboller filmde korku olduğunu vs de içerebilir. Yine trafik işaretleri de farklı manalara gelir ve ona göre hareket edilir.
2. Sınıf Türkçe Kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 170 Cevapları
5. Etkinlik
Soru : Oyun oynarken hiç düşüp yaralandınız mı? Yaşadığınız bir olayı ve size yapılan ilk yardımı sırasıyla yazınız.
Cevap:
Oyun oynarken bir keresinde ayağım takıldı ve düştüm. Ayağım kanıyor ve çok canım yanıyordu.
Ağlayarak annemin yanına gittim. Annem beni teselli etti sakinleşmemi sağladı. Yaramı sargı bezi ile temizleyerek yara bandı koydu. Çok ciddi bir yaralanma olmadığı için doktora gitmedik.
Dağlardan korunabilmek için öncelikle trafikte olalım ister şoför olalım trafik kurallarına aşıklarına ve trafik levhalarına uymamız gerekmektedir. Ayrıca güvenli geçiş yolları olan yaya geçitleri okul geçitleri alt ve üst geçitler ve kaldırma sol tarafında tercih ederek geçişimizi güvenli bir şekilde sağlamalıyız. Ev içinde oluşabilecek kazalarının önüne geçebilmek için öncelikle sallanabilen dolap masa veya herhangi bir mobilya mızı dolabi duvara yapıştırmak,Ayrıca yerler ıslakken veya banyo ıslakken giymeden geçmemek elektrikli araç gereçleri çeşitli cisimler sokmamak Ayrıca bozulmuş ev araç gereçlerinin tamir ederek elektrik çarpması önüne geçmek gibi örnekler verebiliriz. Okulda karşılaşabileceğimiz kazaların başında örneğin çok fazla koşunca düştüğümüz zaman hafif yaralanmalar meydana gelebilir. Okulda merdivenden inerken ve çıkarken çok hızlı bir şekilde indiğimiz veya çıktığımız zaman merdivenden düşebiliriz bu gibi kazaların önüne geçebilmek için sakin yavaş ve düzenli bir şekilde geçmişlerimize sağlamalıyız.
Kazalardan korunmak istiyorsak öncelikle kazaları önlemek gerekir. Trafik ışıkları ve trafik levhaları yaya geçitleri üst geçitler alt geçitler ve güvenli olan yaya kaldırımları da kazaları önlemek ve yayaların sürücülerin rahat bir geçiş sağlanması için tasarlanmıştır. Güvenli bir geçiş yapmak istiyorsa trafiği güzel bir şekilde kullanmalı ve trafiğe kullanırken birbirimize karşı saygılı olarak sabırlı beklemeliyiz. Trafik levhaları da insanların rahat bir geçiş yapmasını sağladı gibi sürücülerinde kazaların önüne geçebileceğini söyleyebiliriz. Okulda herhangi bir kazanın oluşmasını istemiyorsak çok fazla hızlı koşmamalı arkadaşlarımızı gitmemeli veya kavga etmemeli merdivenlerden inerken yavaş bir şekilde inmeli Ayrıca kullanmış olduğumuz lavaboları ıslak bırakmamalı ve çeşitli önlemler alarak da okuldaki kazaların önüne geçebiliriz.
Evde oluşmuş olan kazaların önlemek için öncelikle tedbir almamız gerekmektedir bu tedbirleri neler olduğunu öğrenmek istediğimiz zaman 2 sınıf Türkçe Ada yayıncılıkta yer alan bilgi ve cevapları inceleyip birlikte bu konulara güzel bir şekilde anlayabiliriz örneğin prizlere yabancı bir cisim koymamalıyız kaygan zeminde dikkatli olmalıyız banyoyu güzel bir şekilde paspaslayarak kurutmalıyız bugün bir önlemler olarak ev kasalarından korunabiliriz.
Yukarıdaki bilgi ve cevaplarla 2 sınıf Türkçe ders kitabı Ada yayıncılıkta yer alan bilgilerle ev kazalarında olabilecek resimlere nasıl aza indirebiliriz ev kasaları nasıl olduğunu nasıl önleyebiliriz gibi ifadeleri ve bilgileri yukarıdaki cevaplar ve bilgilerle güzel bir şekilde öğrenerek kabul edin yukarıda vermiş olduğunuz cevaplarla bizler de oğlum sayfa sitesini vermiş olduğu güzel bilgilerle ev kazalarını veya herhangi bulunduğumuz bir yerde bulunan kazaları nasıl önleyebileceğimiz hakkında bilgi edindik.