Ders Notları

Aile içi dayanışma nasıl olmalıdır? Açıklayınız.

7. Sınıf Türkçe Kitabı Aile içi dayanışma nasıl olmalıdır? Açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız. 


“Aile içi dayanışma nasıl olmalıdır? Açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı ;


Cevap :

Ailece dayanışma hem psikolojik manada hem de maddi manada olmalıdır. Aile bireyleri bütçelerini adil bir şekilde paylaştırmalı ve psikolojik açıdan da birbirlerine destek olmalıdırlar.


“Aile içi dayanışma nasıl olmalıdır? Açıklayınız.” ile ilgili uzun cevabı ;


Cevap :

Aileler bir arada yaşamaya karar veren hem maddi hem psikolojik olarak beraber olan insanlardır.

Aileler belirli bir yargı ve dayanışma içerisinde olurlarsa bütün bireyler sağlıklı bir hayat sürdürerek mutlu olur ve huzuru yakalarlar.

Aileler aile içindeki iş bölümü konusunda dayanışma içinde olmalıdırlar.

Gerek ev toparlama gerek çamaşır yıkama ve ütüleme gerek bulaşık gibi hiçbir iş bir insan üzerine yığılmamalı ve herkes bir dayanışma içerisinde üzerine düşen görevi yapmalıdır. Böylece hem evimizin içinde düzen olur hem birbirimize danışma sayesinde bağımız artar hem de bir insanın üzerine işler yığılmamış olur.

Aileler psikolojik olarak bir dayanışma içerisinde olmalı ve üzüntülü ve sevinçlerini bir arada yaşayarak bu konularda birbirlerine destek olmalıdırlar. Aileler maddi konuda da birbirlerine destek çıkmadı ihtiyaç fazlası harcamalarla birbirlerine mağdur etmemelidirler.


İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Aile içerisinde her zaman birbirimize yardım etmek oldukça önemlidir bir aile bireyi her zaman birbiriyle dayanışma içerisinde olmalıdır zor zamanlarda belirlenen sorumlulukları yerine getirmekte veya herhangi bir sorun yaşandığı zaman birbirimize yardım etmeliyiz yemek yapma işinde ya da ev işlerini yalnız annemize değil beraberce üstlenerek yapmayı tercih etmek dayanışma örneğidir ya da herhangi bir işte el ele vererek o işin üstesinden gelmekte dayanışma örneği olarak bilinmektedir aile bireylerinin birbirine karşı olan sorumluluğu bu şekilde tamamlanabilir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.