Ders Notları

Küçük bir çocuğa kanunen yetişkinler gibi ceza verilmemesinin sebebi nedir?

8. Sınıf Din Kültürü Küçük bir çocuğa kanunen yetişkinler gibi ceza verilmemesinin sebebi nedir? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Küçük bir çocuğa kanunen yetişkinler gibi ceza verilmemesinin sebebi nedir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
Çocuklar ceza i ehliyetleri olmadıkları için, kendi gelişimlerini tamamlamadıkları için yaptıkları herhangi bir suç ceza olarak uygulanamaz.
Yaptıkları suçtan dolayı ebeveynleri sorumlu tutulur. Çünkü çocuklar ergenlik çağlarını tamamlamadan yetişkin olmazlar. Akılları yaptıkları bir hatanın iyi mi kötümü olduğunu algılayamaz.


Küçük bir çocuğa kanunen yetişkinler gibi ceza verilmemesinin sebebi nedir? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
İnsanlar ilk doğumlarından itibaren dünyaya bebek olarak gelirler.Dünya içerisindeki yaşantılarıyla çocukluk dönemine girerler bu dönem içerisinde çocuklar yardıma ihtiyacı olan bireylerdir. Yavaş yavaş büyüdükçe erişkin hale geldikçe bir başkasının yardımı olmadan kendi işlerini yapmaya başlarlar. Yaşı ne kadar çok ilerlerse ihtiyaçları  o kadar azalır.
Çocuk yine çocuktur. Yaptığı suçu ve işlediği hatayı anlayamaz, onu oyun olarak görebilir. Çünkü gelişim çağındadır. Çocuğun ancak ebeveynleri yaptığı bir hata karşısında sorumlu tutulur. Çünkü çocuğun sorumluluğu annesindedir. Çocuk ergenlik çağından çıkıp yetişkin hale gelene kadar ceza hukukuna göre işlem görmez.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Küçük bir çocuk herhangi bir hata ve suç istediğin zaman yetişkinler gibi elbette ki ceza almaz çünkü çocuklar tam bir şekilde büyüme dikleri için her şeyi anlayamazlar veya kavrayamazlar çocuk aile veya çocuk düşüncesi ile çeşitli hatalar yapabilirler bu sebeple herhangi bir suç işledikleri zaman yasalar önünde hep yetişkinler gibi yararlanamazlar çünkü daha akıl olarak tam tamamlanmamış çocuklar hatalar yapabilmekte beraber bu hatalarının ciddi şekilde suçlanması ve yargılanması onları ileriki hayatlarında ciddi etkileyeceği düşünebilir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.