Ders Notları

Yaşadığınız çevredeki su kaynakları ile ilgili arkadaşlarınıza bilgi veriniz.

6. Sınıf Türkçe Yaşadığınız çevredeki su kaynakları ile ilgili arkadaşlarınıza bilgi veriniz. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Yaşadığınız çevredeki su kaynakları ile ilgili arkadaşlarınıza bilgi veriniz. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Antalya Akdeniz bölgesinin tamamında olduğu gibi su kaynakları bakımından oldukça zengin bir ildir. Antalyadaki başlıca kaynaklar:

  1. Gürkavak
  2. Kırkgöz
  3. Duraliler
  4. Olimpos
  5. İskele
  6. Arapsuyu
  7. Hurmapınarı
  8. Düden şelalesi
  9. Kuyuları ise
  10. Boğaçayı kuyuları
  11. Duraliler kuyusu
  12. Meydan kuyuları

Yaşadığınız çevredeki su kaynakları ile ilgili arkadaşlarınıza bilgi veriniz. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Adana su kaynakları bakımından oldukça zengin bir ildir. Adana Çukurova da bulunan bir şehirdir. Arkasında yüksek Toros dağlarının bulunmasından dolayı iki adet büyük nehir bu bölgededir.

Ceyhan ırmağı ve Seyhan ırmağı Çukurovayı besleyen büyük nehirlerdir. Bu nehirler üzerinde bulunan dört adet baraj bulunmaktadır. Seyhan Baraj gölü Adanayı ortadan ikiye bölerek, Adananın sıcak kavurucu iklimini yumuşatmış, yazları şehrin azda olsa  serin olmasını sağlamıştır. Geniş ovalara sahip olan Adana yeraltı suları ile zengindir. Birçok artezyen, kuyu suyu çıkarılmaktadır.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yaşadığımız bölgede yer alan su kaynaklarının elbetteki su ihtiyacımızın karşılamış olduklarını ve bu kaynakların tasarruflu bir şekilde kullanılması iletilmemesi veteriner şartlar bulunduğunu söyleyebiliriz. Su kaynaklarımız bazen tatlı su kaynakları denizlerin mezi göllerimiz akarsularımız ve barajlarımız olabilmektedir bunlar bölgeden bölgeye değişkenlik gösterebilmektedir elbette ki bunlar da elektrik ihtiyacımız da karşılamaktayız ayrıca su hayatımızın olmazsa olmazıdır banyo yaparken dişlerimizi fırçalarken bulaşıklarınızı yıkarken çamaşırlarınızı yıkarken ve çeşitli alanlarda ihtiyaçlarımızı giderirken kişisel bakımımızı yaptığımız zaman suya ihtiyaç duyduğumuzu bilebiliriz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.