4. Sınıf Fen Bilimleri

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 26-27-28-29 Cevapları ATA Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ata Yayıncılık Kitabı Proje Vakti Cevapları Sayfa 26 ,27, 28, 29, 30, 31


Proje Vakti Cevapları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ata Yayıncılık Kitabı Sayfa 26-27-28-29-30-31


Soru : Peki, bilim insanının sahip olması gereken özellikler nelerdir? Tahmin edelim. Tahminlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.


Kısa Cevap : “Peki, bilim insanının sahip olması gereken özellikler nelerdir?”

Uzak Cevap :

Bilim insanının sahip olması gereken özellikler;

  • Çalışkanlık: bilim insanlarının deney ve araştırma yapabilmeleri için çalışkan olmaları okumaya ve öğrenmeye aşık olmaları gerekmektedir. Tembel bir insan icat ve deney yapamayacağı gibi var olan şeyleri bile öğrenmekte zorluk duyar.
  • Disiplin: başarıya ulaşmakta en büyük prensiplerden bir tanesidir bilim insanlarının da her ne kadar Çalışkan olsalar da disiplinli bir şekilde hareket etmeleri gerekir.
  • Azim: bir insan ne kadar zeki ve imkan sahibi olursa olsun kendisinde azim bulunmadıkça bir başarı elde edemez. Çok zeki olmayan insanlar bile azmin ve çalışmanın sonucunda başarıya ulaşabilmişlerdir
  • Sabırlı: bir şeyler öğrenmek çalışmak ve araştırma yapmam sabırlı olmayı gerektirir. Bilim insanları birçok çalışma yapmak bu çalışmalara uymak ve yaşamış oldukları birçok başarısızlığın sonucunda yılmamaları için gereken şey sabırdır.
  • Araştırmacı ve Sorgulayıcı: bilim insanlarının olayların aslını ve bilgileri bilmek için araştırmaları ve sorgulamaları gerekir
  • Zeki: bilim insanları zeki insanlardır. Akıllıdırlar.
  • Deney yapan: bilim insanları deneme yanılma yolunu sabırla takip etmeli ve deneye önem vererek bilgiye ulaşmaya çalışan insanlardır.
  • Yılmayan: hayat bazen başarıları bazen de başarısızlıkları getirir. Bunun için bilim adamının sabırlı olması ve yılmayan bir karaktere sahip olması gerekir ki başarı elde edilsin.
  • Güncel: bilim adamı gelişen teknolojileri ve güncel bilgilerden haberdar olmalıdır ki kendini geliştirebilirsin.
  • Hayalperest ve yaratıcı: hiçbir başarı hayal kurmadan ve hiçbir icat hayallere girmeden gerçeğe girmez. Bu yüzden bilim adamı denecek kişinin aşırıya kaçmadan hayalperest olması ve hayal kurarak başarıya gitmesi gerekir.
  • Gözlemcilik: bilim adamının ve tüm insanların bilgi sahibi olması için iyi bir gözlemci olması gerekir. Okumanın yanında deneyleri ve bilgileri gözlemlemek insanın Büyük başarılar getirecektir.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ata Yayıncılık Kitabı Sayfa 28 Cevapları


Soru : Biz mühendisler, günlük hayattaki problemlerin çözümü için kullanılan bir araç gerecin ya da sistemin
tekrar tasarlanmasına yönelik çalışmalar yaparız. 


1. Problemin Belirlenmesi

Cevap :

Park gibi ortak alanların kirletilmesi


2. Araştırmanın Yapılması ve Gereksinimlerin Belirlenmesi

Cevap :

Bu alanlara bilgi levhalarının asılması, kamera, bekçi gibi cezaların getirilmesi


3. Çözüm Alternatiflerinin Üretilmesi ve En İyisinin Seçilmesi

Cevap :

Kameralar ile denetleme ve ceza uygulaması


4. Ürünün Tasarlanması ve Prototipinin Üretilmesi

Cevap :

Belirli  kamera sistemleri ile oraların belirli yerlerine konması ve denetlenmesi


5. Ürünün Test Edilmesi ve Sonuçların Raporlaştırılması

Cevap :

Görevli tarafından tespit uyarı ve cezanın oluşması


İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bir proje yapacağımız zaman öncelikle projenin ismini belirledikten sonra proje hakkında araştırma yapmak için güzel kaynaklardan ve sağlam kaynaklardan bilgi verecek ve bizim konuyla yardım alacak kaynaklardan faydalı bilgiler toplamamız gerekmektedir. Sen beni ne dersine bir deney yaptığımız zaman bir proje yaptığımız al ve herhangi bir çalışma yaptığımız zaman birlikte karar alabileceğimiz veya bize sağlam bir kaynak olarak belirtilen bilgilerden elde etmeliyiz örneğin proje yapmak istediğiniz zaman veya herhangi bir konu hakkında bilgi edinmek istediğiniz zaman Forum sayfası cevaplarından bilgisini alabilirsiniz bu bilgi ve cevaplar sayesinde birçok konuyu hemen anlarsınız buradaki bilgi ve cevaplar sayesinde ödev yapmak çok kolay.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.