Ders Notları

Piknik yapmak için gittiğiniz bir yerin nasıl olmasını istersiniz? Çiziniz.

4. Sınıf Din Kültürü Piknik yapmak için gittiğiniz bir yerin nasıl olmasını istersiniz? Çiziniz. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Piknik yapmak için gittiğiniz bir yerin nasıl olmasını istersiniz? Çiziniz. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
Ailem ile birlikte havaların ısınması ile birlikte mesire ve piknik alanlarına giderim. Orman içinde yeşillikler  akar suyun şırıl şırıl aktığı kenarında oturduğumuz temiz ve güzel yerler, oyunlar oynayabileceği alanların olduğu güzel yerler bulunmaktadır.
Gittiğimizde bu yerlerin temiz, düzenli ve tertipli olması bizimde hoşumuza gitmektedir. Fakat bazı insanlar bu buldukları yeri getirdikleri yiyeceklerin artıkları ile çöplerini bırakarak gidiyorlar. Buda o yerin zamanla kirlenmesine harap olmasına sebep oluyor. Bunun için piknik alanlarını temiz tutmak doğaya ve insanlığa bir görevdir.


Piknik yapmak için gittiğiniz bir yerin nasıl olmasını istersiniz? Çiziniz. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
İnsanlar yaz ve bahar aylarında havaların ısınması ile birlikte mesire alanları ve piknik alanlarına gitmeye başlarlar bu sayede güzel bir doğa eşliğinde yeşillikler içinde bol oksijen alarak yemek yerler oyun oynamak isterler. Yeşil, serin, güzel bir ortam tüm insanların hoşuna gider. Büyük şehirlerde yaşayan insanlar için biraz nefes almak, güzel zaman geçirmek keyif yapacak dinlenme alanlarıdır.
Ülkemizde birçok belediyenin açtığı piknik alanları bulunmaktadır. Bu alanlar özellikle hafta sonları kalabalık olmaktadır. Bazı alanlarda mangal yapmak yangınlarda ve doğayı kirlettiğinden dolayı yasaklanmış durumdadır. Çünkü insanlar gittikleri piknik alanı buldukları gibi bırakmamaktadırlar.
Etrafa poşetlerini, çöplerini bırakarak yemyeşil Doğayı kirletmektedirler. Böyle bir yere ikinci defa kimse gelmek istemez. Gittiğimiz piknik alanlarını çöp bırakmadan temiz bir şekilde bırakmak, hem insanlığa hemde doğaya saygıdan kaynaklanmalıdır. Doğa insan olmadan çok daha hızlı büyüyebilecek bir ortamdır.


Piknik yapmak için gittiğiniz bir yerin nasıl olmasını istersiniz? Çiziniz.
“Piknik yapmak için gittiğiniz bir yerin nasıl olmasını istersiniz Çiziniz.”

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Piknik yapmaya genellikle parklara bahçelere sahil kenarlarında ve ormanlara gideriz. Buraların temiz bırakılmasına ve temiz olmasını isteriz. Örneğin bir piknik alanında olan kanaması yaktığımız zamanı evlendiğimiz zaman orayı temiz tutmalı çöplerimizi dökmeli ve doğaya kesinlikle dogayi denecek bir şey atma bana bir yer dökmeliyiz. Çok temiz bir çevrenin canlılar için önemi nedir piknik yaptığımız bir yerinde misin kopmasına ve temiz görünmesin elbette ki isteriz biz de temiz gördüğümüz yerlere böylece temiz bırakmalıyız.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.