Ders Notları

Hangi besinler kas ve kemiklerimizin güçlenmesine yardımcı olur?

6. Sınıf Fen Bilimleri Hangi besinler kas ve kemiklerimizin güçlenmesine yardımcı olur? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Hangi besinler kas ve kemiklerimizin güçlenmesine yardımcı olur? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Kasları ve kemikleri güçlendirmek için yenilebilecek besinlerin başında protein gelir. Protein hayvansal yiyeceklere besin maddelerinde bulunmaktadır. Kırmızı et, yumurta, süt ürünleri sayılabilmektedir.


Hangi besinler kas ve kemiklerimizin güçlenmesine yardımcı olur? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Kas dokusunun oluşmasını, gelişmesini ve korunmasını sağlayan birçok faktör bulunmaktadır. Kas dokumuzu arttırmak için düzenli ve yeterli yapılan fiziksel aktiviteler kas ve kemik yapısını güçlendirir.

Bunun yanı sıra beslenme faktörü de kas ve kemik güçlenmesini sağlar doğru kaynaklardan yeterli miktarda protein tüketimi dokuların gelişmesini sağlamaktadır. Her gün yeterli miktarda protein tüketilmelidir. Protein ihtiyacının yarıdan fazlası hayvansal kaynaklardan olan etler, yumurta ve süt ürünleri olmalıdır.

Hafta da iki gün balık eti,  iki üç gün yağsız derisi tavuk eti, bir gün ise yağsız kırmızı et tüketmeye özen gösterin geri kalanlar ise tahıl ürünleri, kuru bakliyatlar fındık, fıstık, ceviz gibi tohumlar protein kaynaklarıdır.

Ayrıca sağlıklı karbonhidratlar kepekli, tam buğday, tam çavdar, kabuklu pirinç gibi natürel  b grubu vitaminleri bitkisel protein alımını arttırır.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Kemiklerimizi ve kaslarımızı güçlendirmeye yarayan en önemli vitaminlerden biri proteindir. Protein yoğurtta ette yumurtada ve birçok besinde yer alabilmektedir. Ayrıca beyaz etli tavuklu da protein bulunmaktadır protein vücudumuzda az alındığı zaman kemikte Ağrı güçsüzlük ve halsizlik bağışıklığın düşmesi gibi çeşitli sorunlarla karşılaşabiliriz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.