Ders Notları

Peygamber Efendimiz aile fertlerine karşı nasıl davranmıştır? Kısaca açıklayınız.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Peygamber Efendimiz aile fertlerine karşı nasıl davranmıştır? Kısaca açıklayınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Peygamber Efendimiz aile fertlerine karşı nasıl davranmıştır? Kısaca açıklayınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Peygamber efendimiz Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem aile fertlerine karşı sürekli olarak adaletli güler yüzlü ve sevgi ile davrandığı kabul edilmektedir Aile içerisinde alınacak kararlarda aile bireylerinin görüşleri alınır Ve o şekilde karar verilirdi Peygamber Efendimiz eve girdiği zaman selam verir eşine yardım eder ve çocuklarına güzel ahlak ve eğitim gibi dersler verildi.


Peygamber Efendimiz aile fertlerine karşı nasıl davranmıştır? Kısaca açıklayınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem aile fertlerine karşı sürekli olarak güzel ahlaklı güleryüzlü ve şefkat ve yaklaştığı kabul edilmektedir aile fertleri içerisinde yer alan çocuklarına sürekli olarak güzel ahlak eğitim dini bilgiler gibi birçok konuda geliştirdiği ve eşine karşı ev işlerinde yardım eden güler yüzlü Güler sözlü güzel bir insan olarak kabul edilir.

Peygamber Efendimiz aile fertlerine karşı Ayrıca eve girdiği zaman selam verir şakalaşır oyunlar oynar Ayrıca yakınlarında var olan akrabalarını gözetir onlara yardım eder ve sürekli olarak onların ihtiyaç sıkıntı ve dertlerini dinlerdi.

Yukarıda yer alan olaylar ele alındığı zaman Peygamber Efendimizin aile fertlerine karşı ne kadar hassas ve dikkatli olduğunu en iyi şekilde anlayabiliriz.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesellem çocuklarından eşlerine yakın çevresinden ve torunlarına şefkatle yaklaşır onlara iyiliği ve islamlı öğretir şükür ve sabırla hayatlarını devam ettirmeleri gerektiğini vurguladı.peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem peygamber olmadan önceden güvenirler ahlaklılık ve Erdemli bir insan olarak bilinirdi. Mekke halkı ona emin ismini bu sebeple vermiştir. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem çocuklarının çok sever eşlerine saygılı ve sevgili yaklaşır torunlarını şefkat ve okşar ve yakın çevresindeki büyüklerine sahabelere doğru yolu gösterir ve bu sebep de çok sevilen ve sayılan bir peygamber olduğu olarak bilinirdi

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.