2. Sınıf Hayat Bilgisi

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 146-147-148-149 Cevapları MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ulaşımda Güvenlik Kurallarımız Etkinlik Cevapları Sayfa 146-147-148-149


Ulaşımda Güvenlik Kurallarımız Etkinlik Soruları ve Cevapları


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 146 Cevabı


Soru : Ulaşım araçlarında yolculuk yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? Anlatınız.


Cevap: Günümüzde herkes topluma taşıma araçlarını kullanmaktadır bu araçlar halkın ortak malıdır herkes bunları kullanarak günlük işlerine okullarına giderler bu taşıtları kullanırken yapmamız gereken bazı hareketler vardır Öncelikle şoförünün dikkatine dağıtma malı yüksek sesle konuşmamalı bir şeyler yiyip içmemeli yolculuğu tehlikeye sokacak hareketlerden kaçınmalı hamile veya yaşlı varsa yer vermeli ineceğimiz Durağa gelmeden önce söylemeli taşıta zarar veren birileri varsa uyarmalı bizde Taşıtlara zarar vermemeliyiz.


Soru : Görsellerdeki ulaşım araçlarında çocukların yaptıkları doğru ve yanlış davranışları inceleyiniz.


Cevap:

Doğru davranışlar ; emniyet kemeri takmalarıdır.

Yanlış olan davranışlar ise ; şoför ile konuşmaları, emniyet kemeri takmadan ve yerlerine oturmadan seyahat etmeleri ve camdan ellerini ve başlarını çıkarmaları yanlış olan davranışlar.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı


Soru : İlk kutudan başlayarak doğru bilgileri takip ederek çıkışa ulaşınız. Ulaştığınız taşıtı boyayınız.


Cevap: Servise sırayla binerim. = Serviste emniyet kemerimi takarım. = Serviste ayakta durmam.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı


Soru : Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına , yanlış olanların başına çiziniz.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 146-147-148-149 Cevapları MEB Yayınları
2. Sınıf Hayat Bilgisi 146-147-148-149. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Ders Kitabı

Soru : Özel araçlarda çocuk koltuğu kullanmanın önemini araştırınız. Yazınız.


Cevap: Özel Araçlarda çocuk koltuğu kullanmak önemlidir bu koltuklar arka koltuğu tam ortasına konulması gerekmektedir Çünkü herhangi bir kaza durumunda kapılara yakın olan hava yastıkları açar çocuk nefessiz kalır onun için ortaya koymak gereklidir Bu koltuklar bağlanma şekilleri ile en güvenilir korunaklardır çocuğun camdan sarkmasını ani frende araçtan fırlamasını bir kaza durumunda çocuğa herhangi bir zarar gelmesini engeller.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. 2. Sınıf Hayat Bilgisi 146-147-148-149. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı sayfalarının bulunduğu konu sizler için 2. sınıf hayat bilgisi meb yayınları ders kitabının sayfa cevaplarının video anlatımı siz değerli ziyaretçilerimiz için eklenmiş, videodan ders kitabı sayfa cevaplarını izleyebilirsiniz.

  2. Ulaşım araçlarında yolculuk yaparken kemerimin takılı olmasına çok dikkat ediyorum yaşlılar ayakta ise veya hamile engelli kişiler ayakta ise onlar oturacak yer  veririm

  3. Ulaşım araçlarını kullanırken ayakta seyahat edilmesi yaşanacak kazalarda yaralanmalara neden olabilir.

  4. Ulaşım araçlarında yolculuk yaparken dikkat ettiğim bazı şeyler vardır.Mesela otobüsün kapısından içeri geçerken düşmemek için dikkat ederim.İnsanları rahatsız etmemeye dikkat ederim.Eğer koltukta oturuyorsam hamile ya da yaşlı birine yerimi veriyorum.Otomobilde yolculuk yaparken kapının tam kapanıp kazanmadığını kontrol ediyorum.Yolculuk sırasında camdan aşağıya sarkmıyorum ve direksiyon başındaki kişinin dikkatini dağıtmıyorum.

  5. Ulaşım hayatımızın bir parçasıdır şöyle bir baktığımız zaman bir yerden bir araya girerken ulaşımı sağladığımız yolları ve taşıtları kullandığımızı görebiliyoruz özellikle biz öğrencilerin yaya olarak ayrıca yolcu olarak çok fazla seyahat ettiğini görebiliriz özellikle karayolları taşıtlarını bu şekilde tercih edebiliriz sizler de çevrenizde ulaşım yollarının hangisi olduğunu örnekleriyle beraber öğrenebilirsiniz bazen deniz ulaşımı bazen kara ulaşımı bazen hava ulaşımı sayesinde ulaşımımızı hızlı ve pratik bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyoruz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.