2. Sınıf Hayat Bilgisi

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 196-197-198 Cevapları MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ülkemize Göç Edenler Etkinlik Cevapları Sayfa 196-197-198


Ülkemize Göç Edenler Etkinlik Soruları ve Cevapları


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 196 Cevabı


Soru : Çevrenizdeki farklı kültürlere sahip insanların yaşamlarına ait neler biliyorsunuz? Anlatınız.


Cevap: Ülkemizde pek çok yabancı uyruklu insanlar yaşamaktadır bugün insanların bir kısmı Savaş yoluyla Suriye’den bir kısmı Afganistan’dan bir kısmını okumak için öğrenci olarak gelmiştir Bunların içinde Suriye’den gelenler bayanları burka veya tesettürlü küçük yaştan itibaren kapalıdırllar erkekleri genellikle Nargile içer sakallıdırlar yedikleri yemekler bol baharatlıdır.


Soru : Aşağıdaki olayı okuyunuz.


Bir gün öğretmenimiz sınıfımıza yeni bir öğrenci ile geldi. Onun adının Rashid (Raşit) olduğunu, Afganistan’dan geldiğini söyledi. Ülkelerindeki şiddet ve işsizlik yüzünden göç ettiklerini belirtti. Dilimizi anladığını ama tam konuşamadığını söyledi. Bu konuda ona yardımcı olmamızı istedi. Rashid (Raşit) kendini tanıtmaya çalıştı. Bizler de kendimizi tanıttık. Merak ettiğimiz konularda sorular sorduk.
Emre: Ülkenizde hangi oyunları oynuyorsunuz?
Rashid (Raşit): Tıllapittik.
Ebru: Sizin dilinizde merhaba ne demek?
Rashid (Raşit): Salâm.
Şeyma: Ülkenizin meşhur yemekleri nelerdir?
Rashid (Raşit): Afgan pilavı.
Rashid’in (Raşit) söyledikleri bize ilginç gelmişti. Biz de onun dili ve kültürü hakkında bir şeyler öğrendiğimiz için mutlu olmuştuk. Rashid (Raşit) ile birlikte bahçeye çıktık. Oyun oynamaya başladık. Hepimiz onu çok sevmiştik.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 197 Cevabı


Soru : Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun sözcüğü yazınız.


misafirperver saygılı giyimleri kültürlerden


Ülkemize göç etmiş kişilere ……misafirperver…. davranmalıyız.
Ülkemize göç edenlerin …….giyimleri…. farklı olabilir.
Ülkemizde farklı …kültürlerden… insanlar yaşamaktadır.
Ülkemize göç eden insanların farklılıklarına …….saygılı……. olmalıyız.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 198 Cevabı


Soru : Siz, başka bir ülkeye göç etseydiniz neler hissederdiniz? Yazınız.


Cevap: Hiç kimse mecbur kalmadıkça kendi memleketine bırakır başka yabancı bir ülkeye göç etmez bazen savaş durumu bazense geçim sıkıntısından dolayı başka bir ülkeye gitmek zorunda kalabilir insanlar başka bir ülkeye gitmiş birisi öncelikte oranın dilini kültürünü insanların kendine nasıl yaklaşacağını bilmediği için tedirginlik çeker bilmediğim bir ülkede oranın kültürüne ayakta durmak zordur.


Soru : Ülkemize göç etmiş insanlara nasıl davranmalıyız? Yazınız.


Cevap: Ülkemize göç eden insanlar kendi vatanlarını terk etmek zorunda olduğu için memleketimize gelmektedir ler onları dışlamamalıyız onlara hoşgörülü yaklaşmalıyız. Kendi kültürümüze uygun davranarak misafirperverliğimizi göstermeliyiz.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. 2. Sınıf Hayat Bilgisi 196-197-198. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı sayfalarının bulunduğu konu sizler için 2. sınıf hayat bilgisi meb yayınları ders kitabının sayfa cevaplarının video anlatımı siz değerli ziyaretçilerimiz için eklenmiş, videodan ders kitabı sayfa cevaplarını izleyebilirsiniz.

  2. ülkemize göç etmiş insanlara iyi davranmalıyız çünkü onların ülkelerine bırakıp gelmek istememişlerdir onlarla ülkelerini çok sevmektedirlerzor durumda kaldıkları için ülkemize göç etmişlerdir onların halini anlamalı ve onlara kötü davranmalıyız

  3. Çevremizde farklı kültürlere sahip olan insanların ülkemizin kültürüne uyum sağlamaları için destek olmamız gerekmektedir.

  4. Ülkemize göç etmiş insanlara nazik davranmamız gerekmektedir.Bizde onların ülkesine göç etmiş olabilirdik.O yüzden empati kurarak onlarla yaşamalıyız.Ülkemize göç etmiş insanların bir sebebi olduğu için buraya taşınmışlardır.Kötü durumda kalmışlardır.Kalacak evleri yoktur ülkeleri zor durumdadır.O yüzden göç eden insanlara iyi,nazik,empati kurarak yaklaşımamız gerekir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.