3. Sınıf Türkçe 40-41-42-43-44. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe 40-41-42-43-44. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ihlamur Ağacının Kokusu Dinleme Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 40, 41, 42, 43, 44


Ihlamur Ağacının Kokusu Dinleme Metni Etkinlik Cevapları


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları

1. Çevrenizdeki insanlar, kendilerine kötü davranıldığında neler hissediyor olabilirler?


Cevap : Çevrenizdeki insanlar, kendilerine kötü davranıldığında neler hissediyor olabilirler? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Hiçbir insan kendine kötü davranılmasını sevmez. Herkesin kendisine iyi davranmasını ve anlayışlı olmasını ister. Kötü davranışlar insanın ruhunu incitir ve kırar. Yaşı kaç olursa olsun büyük küçük herkes kötü davranışlara uğradığı zaman üzüntü hisseder. Bu his çok üzücü ve insanı derinden etkileyen bir histir. İnsanlar kötü davranış gördükleri zaman, o ortamdan ve o insandan kırıldıkları için ve artık orada mutlu olamadıklarını bildikleri için orada durmak istemezler.

Her insanın duyguları bu şekilde olmasına rağmen, bizler bazen hiç düşünmeden karşımızdaki insanı kırabiliyoruz. İnsanlar kendilerine kötü davranıldığı zaman üzgünlük, kırgınlık bazen öfke ve sinir bazende çaresizlik hissederler. Bu duygular insanın içerisinde derin bir üzüntüye sebep olur. İnsanlar bulundukları ortama göre kimi zaman ağlayarak, kimi zaman kızararak , kimi zamanda oldukları mekanı terk ederek bunu ifade ederler. Kötü davranışların hepsi insanlarda kötü hisler uyandırır ve insanların moralini bozar.

Bizlerde bu yüzden karşımızdaki insanlara kötü davranmamalı  ve kalplerini kıracak kötü davranışlardan kaçmalıyız. Böylece karşımızdaki insanlarda bizleri incitmez ve kimse kırılmadan güzel bir zaman geçirilmiş olur.


2. Biri sizi terslediğinde neler hissediyorsunuz?


Cevap : Biri sizi terslediğinde neler hissediyorsunuz? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Terslemek, olumsuz ifadelerle karşıdaki insanı reddetmek ve duygularına zarar vermektir. Hepimiz zaman zaman sinirli veya üzgün olabiliriz. Bu gibi durumlarda insanlar herkesin kendi ile konuşmasını, şakalaşmasını veya kendine bir laf söylemesine tahammül etmeyebilir.

Bu gibi durumda olan insanlara dikkatli davranmalıyız. Onları en ufak bir sözün bile kıracağını bilerek sakinleşmesini beklemeliyiz. Bizlerde üzgün ve sinirli veya yorgun olup başkalarına tahammül edemeyeceğimiz zaman dikkatli olmalı ve kimseyi kırmamaya çalışmalıyız. Üzgün olduğumuzu veya konuşmak istemediğimizi güzel bir dille söylemeliyiz. Çünkü o insanlar aslında bizle iyi niyetle yaklaşırlar.

Bizler onları terslersek onların suçu olmadığı için, onlara haksızlık etmiş oluruz. Biri beni terslediği zaman gerçekten çok kırılıyorum. Aslında söylemek istediğim şeyin anlaşılmaması veya karşıdakinin yanlış anlayarak bana kızması veya kırıcı şeyler söylemesi beni oldukça üzer. İçimde derin bir acı hissederim. Kalbim kırıldığı için üzülürüm. Onun için bende kimseyi terslememeye çalışırım.

Beni tersleyen kişi eğer benden özür dilerse onu affederim. Demek ki hayatta hepimizi üzen ve kıran kaba davranışlar var. O halde bizlerde kendimize yapılmasını istemediğimiz davranışları başkasına yapmamalı ve kimseyi terslememeliyiz. İnsanlara sevecen davranmalı ve onları incitecek kelimelerden uzak durmalıyız. Böylece herkes mutlu olur.


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları

1. Etkinlik 


Soru : Metnin başlığını okuyalım. Metinle ilgili görseli inceleyelim. Sence metinde nelerden söz ediliyor olabilir?


Cevap : Metnin başlığına ve içerik resmine bakıldığında ağaç sevgisini anlatıyor olabilir.


2. Etkinlik 


Soru : Kelime ve kelime guruplarıyla anlamlarını eşleştirelim.


“3. Sınıf Türkçe 40-41-42-43-44. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı”


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları

3. Etkinlik 


Soru : Şimdi de öğrendiğimiz kelimelerle cümle yazalım.


Zengin: Yaptığı işlerle zengin oldu.

Ihlamur: Ihlamur yapraklarını kaynatarak şifa buldu.

Pişman olmak: Oyunu bozduğu için pişman oldu.

İncitmek: Sokaktaki hayvanları incitmemek için kenardan eve gitti.


4. Etkinlik


Soru : Sence bu metnin ana fikri nedir?


Cevap : Gerçek zenginliğin insanların içindeki sevgidir.


5. Etkinlik


Soru : Metne farklı bir başlık yazalım.


Cevap : Gerçek Sevgi, Sevgi Nedir gibi başlıklar yazılabilir.


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları

6. Etkinlik


Soru : Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum.


1. Kim çok zengin olmak istiyormuş?


Cevap : Zerka çok zengin olmak istiyormuş.


2. Kapıda, kolunda çiçeklerle kim duruyormuş?


Cevap : Sakallı bir dede duruyormuş.


3. Zerka, dedeye nasıl davranmış?


Cevap : Zerka, dedeye kötü davranmış. Dedeyi kapıdan kovmuş.


4. Zerka’nın davranışı karşısında dede ne yapmış?


Cevap :  Zerka’nın davranışı karşısında dede çok üzülmüş. Sepetindeki ıhlamurları okşayıp “Siz sakın üzülmeyin. Ben sizi hep seveceğim.” diye mırıldanmış.


5. Zerka, arkadaşlarıyla nerede dolaşmış?


Cevap : Zerka, arkadaşlarıyla bahçede dolaşmış.


6. Zerka, ıhlamur çiçeğinin kokusunu nasıl almaya başlamış?


Cevap :  Zerka, ıhlamur çiçeğinin kokusunu ıhlamur ağacından özür diledikten sonra almaya başlamış.


7. Zerka, neyi anlamış?


Cevap : Zerka, gerçek zenginliğin insanın içindeki sevgi olduğunu anlamış.


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları

Soru : Çok güzel bir masal dinledik. Bu masalı canlandırmaya ne dersiniz? Haydi arkadaşlarınızla masalı canlandırın.


Cevap : Bu etkinliği sınıfta arkadaşlarınızla yapmanız gerekmektedir.


7. Etkinlik


Soru : Zerka’ya bir mektup yazmaya ne dersin? Haydi ona yaşadığı bu olayla ilgili duygu ve düşüncelerimizi dile getiren bir mektup yazalım.


Sevgili Zerka ;

Hikayeni dinledim. Ihlamurların kokusunu aldığına çok sevdim. Gerçek zenginliğin sevgi olduğunu öğrendiğine çok mutlu oldum.

Atatürk Mah. Cumhuriyet Sok. No :20

Ceyhan/ Adana


 



Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Türkçe 40-41-42-43-44. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Aslı
Çok güzel hazırlanmış bir ödev olmuş sayenizde 1 saatlik ödevi hemen hemen 5 dakikada tamamlıyorum bu siteyi herkeslere öneririm .
Hamdiye
Çevremizdeki arkadaşlarımız ve aile bireylerimiz de bir arada yaşamaktayız. Arada sırada bazı sorunlarla karşılaştığımız sorunları nazik ve hoşgörülü bir şekilde çözmenin yolunu bulmalıyız. Karşımızdaki insana ne kadar kırıcı olursak onun kalbini de bu kadar kırmış oluruz. Arkadaşlarımıza ve aile bile evimize karşı kötü davranmamali bize kötülükleri dokundukları zaman onları nazikçe uyarmalı ve hatalarını söylemeliyiz. Hatalarının farkında olmadıkları zaman ise oradan uzaklaş malıyız.  
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!