5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 53. Cevapları Yargı Yayınları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 53. Cevapları Yargı Yayınları

5.Sınıf Yargı Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 53. Sayfa Cevapları En Güzel Örnek Peygamberimiz

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Yargı Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

1. Allah (c.c.) ile Hz. Peygamberimiz (s.a.v.) arasındaki sevgiyi araştırınız.
Cevap: Hz. Peygamberimiz Allah’ı herkesten her şeyden çok sever ve sayarmış. Bunun en güzel örneği ””Bir elime ayı diğer elime güneşi koysanız yine bu yoldan dönmem” sözleridir.


2. Riya ve ihlas kavramlarını araştırınız.
Cevap:

Riya: İkiyüzlü olmak.
İhlas: Dine bağlı olmak, içtenlik.


3. Size en yakın camiden gelen ezanı dinleyiniz, saatini ve hangi vakit namazının habercisi olduğunu defterinize yazınız.
Cevap: Öğle ezanını dinledim. Öğle ezanının habercisidir. Saat 12:41’de okunmaktadır.


4. Abdestin beden temizliğindeki önemini araştırınız.
Cevap: Abdest bedenimizi ve ruhumuzu temizlenmesini sağlamaktadır.


5. Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) hayatında namazın yeri ve önemini araştırınız.
Cevap: Hz. Peygamberimiz hayatı boyunca namaza büyük önem vermiş ve durmadan hem Allah rızası için hem de ümmeti için namazlar kılmıştır.


6. Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) insani özelliklerini araştırınız?
Cevap: Hz. Peygamberimiz merhametli, inançlı, çalışkan, zeki ve çocuklara düşkün bir peygambermiş.


7. Temizlik alışkanlıklarınızı kontrol ediniz, nasıl temizlik yaptığınızı arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Düzenli olarak duş alırım, her yemekten önce ve sonra mutlaka elimi yüzümü yıkarım, günde iki sefer dişlerimi fırçalarım.


8. Riya kelimesinin manasını araştırınız ve cümlede kullanınız.
Cevap: Riya; ikiyüzlülük demektir. 

→ Kardeşimin her kelimesi riyakarca.


9. İhlas kelimesinin manasını araştırınız ve cümlede kullanınız.
Cevap: İhlas; Allah’ın rızasını gözetmektir.

→ Hz. Peygamberimiz ihlaslı bir insandı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.