Ders Notları

Toplumda mültecilere karşı ön yargıları kırmak için başka neler yapılabilir?

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Toplumda mültecilere karşı ön yargıları kırmak için başka neler yapılabilir? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Toplumda mültecilere karşı ön yargıları kırmak için başka neler yapılabilir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap: Çeşitli festivaller ve kutlamalar yapılabilir. Ayrıca medyanında bu konuda etkisi çok büyük olduğundan sürekli o insanları kötü gösterecek haberlerden uzak durulmalıdır. Mutlaka o insanların iyi yönleri de vardır. Yapılan açıklamalara empatiye davet edilmeli ve bizlerinde başına gelebilecek bu hal konusunda insanlar duyarlı olmaya davet edilmelidir.


Toplumda mültecilere karşı ön yargıları kırmak için başka neler yapılabilir? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap: Mülteciler; kendi zor yaşamlarını bırakarak, kendi hak ettikleri hakları ihlal ederek herşeyini bırakarak kaçmak zorunda olan insanlardır. Bu insanlar zaten kalpleri kırık ve zor durumdadır. Bu kötü halin hepimizin başına gelebileceği düşünülerek hareket etmeli ve onlara karşı iyi davranmalıyız. Bizim ülkemizde zamanında çok zorluklar ve savaşlar görmüştür. O zamanları hatırlayarak ve öğrenerek bu insanlara karşı kibar ve yardımsever olmak zorundayız. Mültecileri sevebilmek ve kaynaşabilmek adına beraber festivaller ve kutlamalar düzenlenebilir ve arada bir sevgi bağı oluşturabilir. İnsanların düşüncelerine en büyük etkiyi sağlayan şey medya ve basın organlarıdır. Medya bu insanların bulundukları kötü hali anlatmalı ve onlara yardım edilmesi için çağrıda bulunmalıdır. Ayrıca bu kişiler hakkında kesin olmadan her haber yayınlamamalı ve insanların aklında bu insanları karalamaya sebep olacak şekilde haberlerden uzak durulmalıdır. Ancak bu şekilde insanlar içerisindeki merhamet duygusu harekete geçer ve insanlar önyargılarından kurtulur.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.