7. Sınıf Fen Bilimleri

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 111-112-113 Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Geçmişten Günümüze Atom Kavramı Cevapları Sayfa 111, 112, 113


Geçmişten Günümüze Atom Kavramı Cevapları


7. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 111 Cevapları


Araştıralım ve Sunalım


İnsanlar asırlar boyunca maddenin en küçük yapısının ne olduğunu merak etmişlerdir.Bilimsel araştırmaların amacı yaşanan doğal dünyayı anlamak ve açıklamaktır. Bilimsel araştırma soru sormakla başlar ve soruların cevabını arayarak devam eder. Sorulara cevap ararken bilimsel gözlem ve bilimsel fikir iki temel kaynaktır. Bilimsel gözlemlerde duyular kullanılır ve gözlemler genellikle bir deney sırasında yapılır.

Deney, soruların cevaplanmasına yardımcı olacak delilleri üreten bir deneme veya kontrollü gözlemdir.Bilimsel gözlem yapmak için mutlaka deney yapmak gerekmez. Bazen doğal dünyayı anlamak için ölçümler ve doğrudan gözlemler yapılabilir. Ölçüm; zaman, uzunluk, hacim, kütle ve sıcaklık gibi niceliklerin ölçülmesidir.Bilimsel düşünceler bilimsel gözlemlerden elde edilen deliller kullanılarak geliştirilir.Modeller, teoriler ve kanunlar bilimsel açıklama türleridir.


Soru : Geçmişten günümüze atom kavramı ile ilgili düşüncelerin nasıl değiştiği ile ilgili bir araştırma yapınız. Araştırmanızı sınıfta sununuz.


Cevap: Geçmişten günümüze atom kavramı ile ilgili düşüncelerin nasıl değiştiği ile ilgili bir araştırma yapınız.

Günümüzde atomlar hakkında kullanmam atom modeli modern atom teorisi sonucunda ortaya çıktığı kabul edilmektedir.

Bu akşam teorisine göre elektronlar çok hızlı hareket halinde olduklarından dolayı etkileri için belirli bir yer yoktur.

Yani elektronların atomun İçerisinde bulunduğu kabuk kavrama yanlış bir kavram olarak ifade edilir. Elektronların sadece bulunma ihtimalinin olduğu bölgeler belirlenebilmektedir elektronik elektronların bulunma ihtimalinin olduğu bölgelerde ise elektron bulutu olarak ifade edilen bir yuvarlak çember olarak kabul edilmekte beraber çekirdekte protonlar ile birlikte nötronlar bulunduğunu ifade edebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. araştırmalar ve gözlemler sonucu atomların nasıl oluştuğunu atomların nerede daha fazla bulunduğunu atomların yapısı ve özelliklerini öğrenmek bilim insanlarının çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır maddede bulunan en küçük yapı olarak adlandırılan atom günümüzde ilerlemiş teknoloji sayesinde çok rahat öğrenilip araştırmalarla gözlenebilir bu konuda verdiğiniz bilgiler cevaplar ve deneyler sonunda bu konuyu anlamam ve öğrenmem daha kolayıma aldı ödevlerimi yaparken arkadaşlarımla beraber çok eğlenceli vakit geçirdik bunun sebebi sizin verdiğiniz ödevlerinin cevapları derslerimizde çok yardımcı olmasıdır Barbie oyunları olmadı

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.