Ders Notları

Siz dinî bayramlarda neler yapıyorsunuz?

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Siz dinî bayramlarda neler yapıyorsunuz? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Siz dinî bayramlarda neler yapıyorsunuz? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap: Ülkemizde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı adıyla iki dini bayram kutlanır. İki bayramda da bayram namazı kılınır. Ardından ailemizle akrabalarımızla bayramlaşırız. Kurban Bayramında ise Allah’a teslimiyetimizi göstermek için kurbanlar kesilir. Kesilen kurbanlar durumu olmayan insanlarla paylaşılır.


Siz dinî bayramlarda neler yapıyorsunuz? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap: Ülkemizde dini bayram olarak iki bayram vardır. Bunlar Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı. Ramazan Bayramı Ramazan ayından sonra gelen ilk 3 günlük bayramdır. Bu bayramda sabah erken kalkıp bayram namazı için camiye gidilir. Eve gelindiği zaman ailemizle bayramlaşırız sonra uzaktaki akrabalar aranır, bayramları kutlanır. Küçük çocuklar mahalle ile bayramlaşmaya gider. Bunun karşılığında şeker çikolata toplarlar. Bu yüzden çocuklar arasında Şeker Bayramı olarak bilinir. Kurban Bayramında ise gene sabah bayram namazı kılınır. Ardından Allah’a olan teslimiyet duygumuzu göstermek için kurbanlar kesilir ve durumu olmayan akrabalar komşular ile paylaşılır. Ardından ailemiz akrabalarımız dostlarımızla bayramlaşırız. Kurban Bayramı 4 gün sürer.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Türk kültüründe önemli yeri olan dini bayramlarda yapılan hazırlıklar ve etkinlikler oldukça fazladır dini bayramlarımız Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı mıdır bu bayramlarda yapılan hazırlıkları örnek vermek istersek öncelikle Ramazan Bayramı’nda 30 gün boyunca oruç tutunca sahur ve iftar larda beraberce güzel yemekler ve iftarlıklar hazırlanır Ayrıca büyüklerimiz de beraber Ramazan ayını geçirmeyi oldukça tercih ederiz orucumuzu açtıktan sonra elbetteki geleneksel olan haklarımızı ve yemekleri yapma ihmal etmez teravih namazlarımızı kalan fitre ve zekat Ramazan ayında çok da veririz Ayrıca dini bayramlarımıza kur’an-ı Kerim okumak hatim etmek oldukça önemlidir Kurban bayramında da aynı şekilde elbetteki ibadetlerimizi tesbih atlarımızı bolca yapar büyüklerimizi ziyaret eder küçüklerimizin sevindirir ve küçüklerimize yeni kıyafetler alırız bunun yanlışsa elbette ki koyun inek keçi gibi birçok büyükbaş hayvanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır ve çeşitli sevaplar da bulunur.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.