Ders Notları

Helal ve haram ne demektir? Yazınız.

4. Sınıf Din Kültürü Helal ve haram ne demektir? Yazınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Helal ve haram ne demektir? Yazınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:
Helal ve haram Müslümanlığın önemli kaidelerindendir. Müslümanlıkta haram ve helal kavramı bulunmaktadır. Müslümanlık dininin yasakladığı kötü, çirkin, zararlı şeyler bulunmaktadır.
Bunları haram olarak bildirir vede Müslümanların kesinlikle kullanmasını yasaklamıştır. Örneğin ;domuz eti, alkollü  içecekler ve zina gibi şeyler haram olarak kabul edilir.


Helal ve haram ne demektir? Yazınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:
Helal ve haram kelimesi dinimizde oldukça önemlidir. Helal ve haram kavramlarını her Müslümanın mutlaka bilmesi gerekmektedir. Helal  Allah tarafından müsaade edilen zararı olmadığı düşünülen eylem söz ve davranışların tamamıdır.
Haram ise Allah tarafından kesinlikle yasaklanmış olan kötü, çirkin, faydasız, zararlı  şeylerdir. Bir şeyi helal veya haram kılmak Allah’a aittir.
Helal haram eşyanın aslındadır. Haram bir şeyi helalleştirme veya helal bir şeyi haramlaştırmak Allah’a ortak koşmaktır. Harama götüren şeyde haramdır. Çoğu haram olan şeyin azıda haramdır. Zaman ve şartlar haramı helale dönüştürmez.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Helal demek İslam dininde uyulması gereken yapılması gereken davranışlar ve kurallar barındıran genel bir bilgidir Müslümanları kötülüklerden zararlardan korumak amacıyla yapmış oldukları şeyin Allah’ın rızası olmadığı için yapılmaması gereken ve yasaklanan kurallara ve bilgileri verilen genel ad ın the bilmekteyiz helal ve haramlar elbetteki Müslümanların daha rahat bir yaşam sürmesi Allah’a yönelmesi İslam’ı yaşaması ve ahiret hayatını kazanması için gerekli olan bilgileri barındırdığını söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.