Ders Notları

“Kanaat” ve “mutluluk” arasında nasıl bir ilişki vardır? Yaşamınızdan örnekler vererek anlatınız.

6. Sınıf Türkçe “Kanaat” ve “mutluluk” arasında nasıl bir ilişki vardır? Yaşamınızdan örnekler vererek anlatınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


“Kanaat” ve “mutluluk” arasında nasıl bir ilişki vardır? Yaşamınızdan örnekler vererek anlatınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap: Kanaat yani elindekiyle mutlu olmak ve yetinmek mutluluğu getiren en büyük sebeptir. Benim babam eve belli bir maaş getirir. Ev kirası çocuk okutmak veya bütün ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman çalışması gerekir. Ancak ailesi olduağı ve güzel bir iş olduğu için biz ve o mutluyuz.


“Kanaat” ve “mutluluk” arasında nasıl bir ilişki vardır? Yaşamınızdan örnekler vererek anlatınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap: Mutluluğun şartı kanaat etmek ve elindekiyle yetinmektir. Bir insan milyonlar da kazansa eğer her zaman gözü neyse bu insan asla mutlu olamaz. Kendi parası kendisine ancak yeten bir insan da elindekiyle kanaat eder ve hayatın güzel yönlerini gördükçe mutludur ve huzurludur.

Çevrende annesinin ve babası çalışan durumları çok iyi olan aileler gibi fakir aileler de var. Ben bir kere durumları iyi olan ailelerde paralarının yetmediği için üzüldüklerini ve daha iyi imkanlara sahip olmak için sıkıntı içinde olduklarını görüyorum. Fakir dediğimiz aileler ise ellerindeki ile yetiniyor ve aile olmanın tadını çıkarıyorlar.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Mutluluk denince aklımıza sevdiklerimizle güzel zaman geçirmek dostlarımızı arkadaşlarımıza hep beraber olmak mutlu zamanlarımızı biriktirmek anılarımızı her zaman pekiştirmek ve beraber bir şekilde tüm zorluklardan başa çıkmak Ayrıca zamanımızın kıymetini bilerek sevdiklerimize ayırmak yemekte ben birçok ifadeler gelmektedir. Kanaat denilince aklımıza elimizdeki tüm nimetlere şükür amacıyla her zaman elimizdeki ne şükredip elbetteki şikayette bulunmak gibi ve her zaman pozitif mutlu olmak gibi çeşitli değerleri bize veren bir kavramdır.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.