Ders Notları

Bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampullerin çoğunun seri olarak bağlanmasının avantaj ve dezavantajları var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

7. Sınıf Fen Bilimleri Bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampullerin çoğunun seri olarak bağlanmasının avantaj ve dezavantajları var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampullerin çoğunun seri olarak bağlanmasının avantaj ve dezavantajları var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Bahçelerde kullandığımız aydınlatmaya seri bağlantı hattı şeklinde bağlarsak avantaj olarak paralel bağlantıya göre daha az elektrik yakacaktır. Fakat dez avantajı ise paralel bağlantı kadar bahçemiz aydınlık olmayacaktır.


Bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampullerin çoğunun seri olarak bağlanmasının avantaj ve dezavantajları var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Bahçemizde kullandığımız aydınlatmaya seri olarak bağlarsak, avantajı paralel bağlantıya göre daha az elektrik yakar. Dezavantajı ise aydınlatmaların bir tanesi arızalandığında devre kesintiye uğrar, paralel aydınlatmada ampuller parlak yanarken, seri bağlantıda ki ampuller daha sönük yanar.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Tabletlere ders kitabı kız da bulunan temel aydınlatma araçlarından biri olan aydınlanmak için kullanmış olduğumuz sokağımızda evimizde okulumuzda farklı işyerlerinde ve genellikle camilerimizde kullanmış olduğu zaman protein enerji kaynaklarının bazı olduklarında paralel bir şekilde bağlandıkları zaman nasıl faydalı bir aydınlatma sistemlerine sahip olduğu ayrıca ampulleri günlük hayatımızdaki önemini ve değerini anlamak amacıyla her zaman güvenerek takip ettiğim ve güvenli bir kaynak olarak tercih ettiğim raporum sayfa sitesinden detaylı bilgileri ve güzel cevapları bulabildiğimiz söylemek isterim sizler sayesinde araştırma ödevlerimi asla rahat güzel bir şekilde ulaşabiliyorum sizlere çok teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.