2. Sınıf Hayat Bilgisi

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 221-222-223 Cevapları MEB Yayınları

2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Geri Dönüşüm Etkinlik Cevapları Sayfa 221-222-223


Geri Dönüşüm Etkinlik Soruları ve Cevapları


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 221 Cevabı


Soru : Çevrenizdeki geri dönüşüm kutuları sizce ne işe yarar? Anlatınız.


Cevap: Çevremizde birçok geri dönüşüm kutusu bulunmaktadır Bu dönüşüm kutuları cam Kağıt plastik maddelerin toplandığı noktalardır Bunlar yeniden toplanarak yeniden Kullanıma kazandırılmak için büyük depolara götürür Bu depolarda yeniden işlenir ve yeniden kullanılması sağlanmış olur.


Soru : Resimlerdeki atıkların geri dönüşümüyle neler elde ettiğimizi söyleyiniz.


Cevap: Resimlerdeki atıkların geri dönüşümüyle neler elde ettiğimiz ürünler ; poşet, defter, kitap, bardak, konserve, teneke gibi ürünler elde ediyoruz.


2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 222 Cevabı


Soru : Aşağıdaki atık maddeleri ait oldukları geri dönüşüm kutularıyla eşleştiriniz.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 221-222-223 Cevapları MEB Yayınları
2. Sınıf Hayat Bilgisi 221-222-223. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Ders Kitabı

2. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 223 Cevabı


Soru : Bitkisel atık yağların geri dönüşümü niçin gereklidir? Araştırınız.


Cevap: Bitkisel yağ atıkları dünyanın en tehlikeli atıklarından dır Çünkü doğaya çok hızlı bir şekilde kirletir ve de su ve oksijen döngüsünün azalmasına sebep olur Onun içinde Canlıların yaşama ortamlarını Yok olmasına sebep olmaktadır bitkisel yağ atıkları döküldüğü yerde boruyu tıkar geçtiği yerde denize akarsuya Göle ulaştı zaman o canlı ortamın ölmesine sebep olur su arıtma tesislerinde daha fazla enerji harcanarak suyun arıtılmasında zaman harcar.


Soru : Diğer sınıflarla iş birliği yaparak okulunuzda atık kâğıt toplama kampanyası düzenleyiniz.


Cevap: Atık toplama kampanyasını öğretmenizin eşliğinde ve okul idaresinden izin alarak yapabilirsiniz.


Soru : Çevremizdeki kişilere geri dönüşümün önemini anlatmak için neler yaparsınız? Tartışınız.


Cevap: Bugün dünyada çöp olarak gördüğümüz atıkları işleyerek yeniden kullanan birçok ülke vardır Bu sayede daha az kaynak tüketilir daha çok enerji tasarrufu yapılır çevre kirliliği önlenmiş olur ve de sıfır atık oluşmuş olur Bunu sağlamak için çöplerimizi kağıt poşet plastik atıklar gibi ayrı ayrı yerlere atmalıyız Bu sayede attıklarımız geri dönüşüme girer ve de yeniden kullanımı sağlanmış olur.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. 2. Sınıf Hayat Bilgisi 221-222-223. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı sayfalarının bulunduğu konu sizler için 2. sınıf hayat bilgisi meb yayınları ders kitabının sayfa cevaplarının video anlatımı siz değerli ziyaretçilerimiz için eklenmiş, videodan ders kitabı sayfa cevaplarını izleyebilirsiniz.

  2. Geri dönüşüm kutuları plastik cam kağıt pil gibi birçok maddenin hammaddesi petrol olduğundan dolayı çok zarar vermektedir gelecekte petrol biteceğini den bunun için geri dönüşümü yapıyoruz geri dönüşüm yaparken hem doğaya katkıda bulunuyor hem de petrolümüzi koruyoruz

  3. Geri dönüşüm ile birlikte doğaya verilen zarar en düşük seviyede olmakta ve geri dönüştürülen malzemelerle birlikte ülke ekonomisi büyük bir kazanç elde etmektedir.

  4. Çevremizdeki geri dönüşüm kutuları kullanmadığımız eşyaların geri dönüşmesini sağlar.Bence çok gerekli bir araç ve her yerde bulunması çok güzel olur.Hem çöp kirliliği artmamış olur.Hem de ekonomiye katkı sağlarız.Bitkisel yağ atıklarının asla ellerimizi yıkadığımız yerden geçmemesi gerekir.Çünkü oradan geçerse denizi kirletmiş oluruz ve denizdeki canlılara zarar vermiş oluruz.

  5. Çevremizdeki geri dönüşüm kutuları kullanmadığımız eşyaların geri dönüşmesini sağlar.Bence çok gerekli bir araç ve her yerde bulunması çok güzel olur.Hem çöp kirliliği artmamış olur.Hem de ekonomiye katkı sağlarız.Bitkisel yağ atıklarının asla ellerimizi yıkadığımız yerden geçmemesi gerekir.Çünkü oradan geçerse denizi kirletmiş oluruz ve denizdeki canlılara zarar vermiş oluruz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.