Ders Notları

Besin ve oksijenin kullanılması sonucu oluşan atık maddelerin boşaltım organlarına taşınmasında hangi sistem rol oynar?

6. Sınıf Fen Bilimleri Besin ve oksijenin kullanılması sonucu oluşan atık maddelerin boşaltım organlarına taşınmasında hangi sistem rol oynar? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Besin ve oksijenin kullanılması sonucu oluşan atık maddelerin boşaltım organlarına taşınmasında hangi sistem rol oynar? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap: Boşaltım Sistemi rol oynar.


Besin ve oksijenin kullanılması sonucu oluşan atık maddelerin boşaltım organlarına taşınmasında hangi sistem rol oynar? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap: Besin ve oksijenin kullanılması sonucu oluşan atık maddelerin boşaltım organlarına taşınmasında Boşaltım Sistemi rol oynar.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Vücudumuza aldığımız yiyeceklerin ve içeceklerin ağzımızda dişlerimizde gırtlağı mızda öğütüldükten sonra midemize bağırsaklarımız a ve daha sonra boşaltım sistemini gerçekleştiren organlara geçiş yaptığını biliriz . Bunun genel adı boşaltım sistemi olarak bilinir. Vücudumuza almış olduğumuz besinlerin gerekli olanları vücuda aktarılırken gereksiz olanları boşaltım sistemi ile dışarıya atarız. Bütün sistemler gibi boşaltım sistemi de vücudumuz için gerekli olan işlemleri yerine getirir. Sağlıklı ve dengeli beslendiğimiz zaman boşaltım sistemimiz de aynı işleyiste dengesini koruyabilir.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.