Ders Notları

Hücrelerin yapısının ve kısımlarının incelenmesi için kullanılan mikroskop nasıl bir alettir?

7. Sınıf Fen Bilimleri Hücrelerin yapısının ve kısımlarının incelenmesi için kullanılan mikroskop nasıl bir alettir? konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Hücrelerin yapısının ve kısımlarının incelenmesi için kullanılan mikroskop nasıl bir alettir? konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Mikroskop çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük cisimlerin birkaç eşit mercek yardımı ile büyütülecek görüntüsünün incelenmesini sağlayan bir alettir. adından anlaşılacağı gibi mikro yani çok küçük Hücrelerin incelenmesini yanı sıra   sanayi, genetik, jeoloji, arkeoloji ve krimalist alanında kullanılır.


Hücrelerin yapısının ve kısımlarının incelenmesi için kullanılan mikroskop nasıl bir alettir? konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Mikroskop çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük cisimlerin bir kaç çeşit mercek yardımı ile büyüterek görüntüsünün incelenmesini sağlayan alettir.

Öncelikle adından anlaşılacağı gibi mikro yani küçük Hücrelerin incelenmesini sağlar. Mikroskop ilk önce 1590 yıllarında teleskop taklit ederek meydana getirildiği kabul edilmektedir. İnsan gözü doğal bir mikroskoptur. Uzaktaki cisimler ufak görünürler.

Cisimler yaklaştıkça teferruatıda iyice anlaşılmaya başlar. Göz sonsuz bir uyum içerisinde olsaydı insanlar mikroskoba ihtiyaç duymazlardı.


 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Teleskoplar sayesinde gözle görülmeyen küçük canlıları inceleyebiliriz. Örneğin vücudumuzda bulunan en küçük yapı taşı olan hücreleri inceleyebilmek için büyütece değil teleskopa ihtiyaç duyarız teleskop sayesinde elbetteki hücreleri yakın bir şekilde inceleyebiliriz aynı şekilde küçük canlıları ve gözle görülmeyen tüm varlıklara teleskopla inceleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.