8. Sınıf İnkılap Tarihi

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 76-77 Cevapları MEB Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Büyük Millet Meclisine Karşı İsyanlar Cevapları Sayfa 76, 77


Büyük Millet Meclisine Karşı İsyanlar Cevapları


8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları


Soru : TBMM’nin, üyeleri milletvekillerinden oluşan İstiklal Mahkemelerini kurması meclisin hangi yetkiyi kullandığını gösterir? Söyleyiniz.


Cevap: TBMM’nin, üyeleri milletvekillerinden oluşan İstiklal Mahkemelerini kurması meclisin yargı yetkiyi kullandığını gösterir. Çünkü istiklal mahkemeleri yargının bir koludur.


Soru : Anadolu Ajansı’nda çalışan bir gazeteci olduğunuzu varsayalım. İngiliz uçaklarıyla halka dağıtılan fetvanın bazı kesimlerde ortaya çıkardığı olumsuz etkilerini gidermek, halka doğru bilgi aktarmak amacıyla manşeti ve alt başlığı içeren bir gazete sayfası tasarlayınız.


Cevap:

 Türk Milleti Uyan

Ey Türk milleti yabancı devletlerin sizlere havadan attıkları yalanlara karşı dikkatli olasın. Dinimiz doğruluk ve araştırma dinidir. İslam ordusunun yanında durasın. Gelen yalancı haberlere değil, Peygamber ocağına inan. Bağımsızlık ve hürriyet için askerinin ve vatanını müdafaa et….

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Kurtuluş savaşı başarıyla kaza aldıktan sonra ve milli mücadelemiz dünya’ya en güzel şekilde kaplandıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştur daha sonra Başkent Ankara olarak belirlendikten sonra Türkiye Büyük millet meclisi kurulmuştur burada yargı mahkemeleri de aktif hale gelmiştir bunun en güzel sebebi ülkemizin güvenliği ve düşmanlara karşı tehditleri en aza indirmek amacıyla kurulduğunu söyleyebiliriz

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.