Ders Notları

Thomas Alva Edison (Tomıs Alva Edison) ile ilgili araştırma yapınız.

7. Sınıf Türkçe Thomas Alva Edison (Tomıs Alva Edison) ile ilgili araştırma yapınız. konusunu kısaca ve uzun ele alacağız.


Thomas Alva Edison (Tomıs Alva Edison) ile ilgili araştırma yapınız. konusu ile ilgili kısaca bir yazı örneği ;


Cevap:

Thomas Edison Çoğu kişi tarafından ampulü bulan kişi olarak bilinmektedir. Yüzyılın en iyi müziklerinden bir tanesi Thomas Edison dur 11 Şubat 1947’de doğmuş.

18 Ekim 1931 yılında ölmüştür henüz 16 yaşındayken icatlarına başlamıştır günümüzde kullandığımız ses kaydedici edicilerinden dinlediğimiz müziğe ışığa kadar birçok elektrikli aletin temelini mucidi Thomas Edison dur gramofon ampul gibi önemli buluşları Thomas Edison yapmıştır Ayrıca karbonlu mikrofonu olarak ses kalitesini yükselmiştir.


Thomas Alva Edison (Tomıs Alva Edison) ile ilgili araştırma yapınız. konusu ile ilgili uzun bir yazı örneği ;


Cevap:

Thomas Alva Edison 15 Şubat 1847 yılında Milan ohayoda doğmuştur. Thomas Edison çok az bir şekilde örgün öğretim almıştır.

1859 yılında itro etme euron Limanı üzerinde çalışmaya başlamıştır iç savaş döneminde Edison telgraf teknolojisine öğrenerek Telgrafçı olarak çalışmaya başlamıştır 1877’de Edison yükses ses elde edebilmek için karbon vericisini geliştirdi.

Telgraf ve telefonla yaptığı çalışmalar sonucunda ses kaydeden fonografı icat etti. Aynı yıl gramofonu icat etmiştir. Karbonlu mikrofonu bularak telefondaki ses kalitesini yükseltmiştir. 1878’de uzun ömürlü akor flamanlı ampulü bulmuştur en büyük icadı 1883’te Edison etkisi dönem ısıtılmış bir flamanın moleküler boşluktan yansıması deney deneyimini bulmasıdır. Hayatı boyunca 1093 tane patent almıştır bulduğu icatlar da dünyanın en büyük mucitleri arasına girmiştir.


 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Tarihin ünlü bilim adamlarından olan ve ampulün icadını yapan kişi olarak da anılan Thomas Edison hakkında bilgi edinmek istediğimiz zaman elbette ki güvenilir bir şekilde takip ettiğin ve her zaman kaynaklarından memnun kaldım bu Forum sayfa sitesini ziyaret ederek çeşitli bilgilere ve cevaplara sahip oldum. Ödevlerimi bir saat yapmak kendine yarım saat içerisinde kolay ve basit bir şekilde tamamlama imkânına sahip oldu mu size çok teşekkür etmek isterim her zaman araştırma ödevlerimi de en büyük yardımcımız sizsiniz.

  2. Merhaba arkadaşlar bugün sizlere hizmet vermekteyiz Thomas Alva Edison , 20. yüzyıl yaşamını icatlarıyla büyük bir şekilde etkileyen Amerikalı mucit ve iş adamıdır. Elektrik enerjisi üretimi, kitle iletişimi, ses kaydı, filmcilik gibi birçok alanda cihazlar geliştirdi.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.